Підсумки найкращого сезону найкращої команди

Ось і добігає кінця сезон 2019. Безумовно, він є особливим для ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району, хоча знову всі перемоги проходять під девізом “Всупереч!”.

Для відділення футболу цей рік є переможним. Сенсаційне перше місце в зональному етапі Чемпіонату України з футзалу (Східна конференція УДЮФЛ серед команд U-11), чемпіони України з футзалу по АПК «Колос» на Франківщині (команди U-11). Зауважте, ці результати досягнуті зовсім без наявності своєї спортивної зали. Чемпіони Донецької області з футболу серед команд 2008-2009 р.н. У фіналі була обіграна Академія ФК «Авангард» м. Краматорськ - наш принциповий суперник минулого сезону (на груповому етапі ми були сильніші за суперника двічі). Перемога була досягнута, як то кажуть, на характері. Проти нас були практично всі фактори. Але пройшовши довгий сезон зі стовідсотковим результатом, ми довели, що правда на нашому боці і Бог в серії, після матчевих пенальті, на восьмому ударі був з нами!

Також ми стали Чемпіонами Донецької області з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед команд 2007 р.н. і Чемпіонами Донецької області з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед команд 2008 р.н., переможцями зонального етапу Чемпіонату України з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» серед команд 2008 р.н. в Бердянську та увійшли до п'ятірки кращих команд України в даній віковій групі на всеукраїнському фіналі в м. Кременчуг. Далі була сенсаційна перемога на Міжнародному турнірі ODESSA CUP в м. Южне Одеської області серед команд 2007-2008 р.н. І це при тому, що за останній рік ми втратили шість ключових гравців стартового складу, які були засадничими в нашій команді...

Тут, як то кажуть, монета з двох сторін: з одного боку, ми самі рубаємо сук, на якому сидимо, з іншого, безумовно, позитивно, що наші вихованці цікаві провідним футбольним академіям України і продовжують свій футбольний шлях на більш високому рівні. З останніх переходів відзначимо: Данило Кузьмич – філіал академії ФК «Динамо» м. Київ; Михайло Дзюнь та Павло Ковтун – академія ФК «Карпати» м. Львів; Микита Шелека – ФК «Шахтар» м. Донецьк.

Осінню частину сезону, 1 коло Чемпіонату Донецької області «Колос», незважаючи на зміни в складі, закінчив на перших місцях в обох вікових групах 2007-2008г.р. і 2009-2010 р.н. Але найголовнішою перемогою не тільки нашої футбольної сім'ї «Колос», але, я думаю, і всієї нашої Костянтинівської громади, - це початок відродження легендарного для міста Костянтинівки стадіону «Автоскло» (нині стадіон «Рекорд»). Після кількох десятиліть простою тут знову пролунав гімн України і стали чути дитячий сміх. Нехай для когось це здасться полем серед руїн, але для нас - велика честь проводити навчально-тренувальний процес на цьому стадіоні.

За поточний рік виконано дуже багато робіт по відродженню нашого «Колізею». Кожен крок вперед - це наша маленька перемога. За підтримки Дмитра Олександровича Штагера та ініціативних батьків ми рухаємося вперед. Попереду дуже багато робіт, ми віримо, що все зміниться і Костянтинівський футбол буде жити. В наших планах на наступний рік втілити давню мрію - відкрити спеціалізований футбольний клас.

Головними питанням тут знову ж є фінансування. Ми знаємо як, у нас є програма подальшого розвитку, нас потрібно підтримати. Великою проблемою в Костянтинівському районі та місті Костянтинівка є відсутність спортивного ігрового залу. Крім приватного СК «Чемпіона», залишився лише спортивний зал міського ДЮСШ, але частина цього залу зайнята борцівськими килимами, і, як підсумок, в місті та районі взагалі ніде розвивати ігрові види спорту.

До успіхів цього року можна зазначити роботу відділення боксу (тренер Д.Харькін). У нас є призери України з боксу, є Чемпіони та призери Донецької області. А вихованка ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району Єва Єриш була визнана кращою боксеркою Донецької області минулого року. Є у нас призери області і на відділенні боротьби греко-римської. Відділення волейболу посіло 2 місце в Чемпіонаті Донецької області по АПК «Колос» серед юнаків 2002-2003 р.н. А вихованці відділення футболу спробували свої сили в Чемпіонаті Донецької області з легкої атлетики, та, на здивування, показали результати і там.

Дивимося з оптимізмом в новий календарний рік, віримо в подальші позитивні зміни, хочеться, щоб спорт на нашій рідній землі розвивався!

Також в умовах децентралізації (створення нової громади) бажано, щоб ДЮСШ «Колос» продовжила свою діяльність, розвиваючи ігрові види спорту.

КОЛОС ГРАЄ, КОЛОС Б'ЄТЬСЯ, КОЛОС ЗАВЖДИ ПЕРЕМОГИ ДОБ'ЄТЬСЯ!!!

Адміністрація ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району.