Робота в Польщі: вакансії для чоловіків на заводах

Робота в Польщі на заводі стала можливою для мігрантів з України. Це можливість добре заробляти, задовольнити свої потреби. Польща – одна з країн, інтеграція яких в ЄС принесла не лише переваги, а й певні проблеми. Поляки здобули право жити і працювати в будь-якій країні Євросоюзу. Результатом стала активна міграція місцевих мешканців до країн з більш високим рівнем життя. В той же час, європейські виробники стали переносити в РП свої підприємства через недорогу робочу силу.

Також продукція, яка вироблена в межах ЄС не обкладається податком і продається на всій території спільноти. З’явилися нові робочі місця. Тим, кого цікавить робота на заводі в Польщі, компанія «Робота за кордоном від Андрія Марисюка» допоможе знайти актуальну вакансію.

Чим приваблює Польща українських заробітчан

Праця на заводі обіцяє не лише цікаві вакансії, а й високий заробіток. В країні багато великих і малих підприємств, які пропонують місця: збиральник техніки (заводи Самсунг, LG), робітники на судноремонтний, автомобільний, консервний заводи, шоколадні фабрики тощо. Робота в Польщі українцям цікава тому, що:

• висока заробітна плата;
  • легальне працевлаштування, соціальні гарантії, спецодяг, засоби захисту - піклування працедавців про робітників, забезпечено законом;
  • надання житла, в деяких випадках харчування, підвезення до місця праці;
  • здобуття нових навичок на сучасному виробництві;
  • нескладні умови для збирання документів (особливо за біометрією), можливість удосконалити польську мову на рівні розмовної, достатньої для праці і проживання.

Вакансії чоловікам на роботу на заводі можна знайти на сайтах певного регіона, який цікавий для вас. Також можна скористатися досвідом знайомих, які вже працювали/працюють в Польщі. Можна переглядати портали крупних міжнародних компаній, які мають в країні свої представництва та пропонують вакансії на своїх підприємствах.

Що пропонують чоловікам на заводі?

Питання ким можна працювати на заводі в Польщі виникає у багатьох пошукувачів. Звісно слід враховувати свої здібності, наявність досвіду, кваліфікації, диплому. Як в усьому світі найвище цінують спеціалістів високої кваліфікації. Але роботи на підприємствах достатньо і для тих, хто не має певної підготовки:

1. Харчова промисловість. Виготовлення продуктів та переробка харчової сировини. На м’ясокомбінати, рибні заводи потрібні обвальщики, техніки з обслуговування виробничих ліній, логісти, постачальники, обслуговуючий персонал. Можливе навчання. Фабрики виробництва кофе: вантажники, прибиральники, техніки, технологи, електрики.
  2. Машинобудівна сфера. На автозаводи, судноремонтні підприємства потрібні слюсарі, токарі, зварювальники, техніки, кваліфіковані інженери.

Вакансії на завод чоловікам пропонують підприємства Варшави, Познані, Котовіце, Гданьська, Пщине та інших міст.

Вимоги до електриків та особливості роботи

Праця електриком вимагає спеціальних навичок, фізичної стійкості, спеціальних знань. Щоб працювати на заводі або іншому підприємстві необхідно мати сертифікат міжнародного стандарту SEP. Отримати його можна не безкоштовно в спеціальних учбових центрах. Тоді можна розраховувати на високий рівень зарплати. В цілому до кандидатів на посаду електрика висувають такі вимоги:

• посвідчення міжнародного зразка;
  • спеціальний дозвіл на виконання робіт;
  • вміння читати технічні схеми;
  • досвід роботи до 2 років.

Праця електриком на заводі, як і на інших посадах, може стати кроком до підвищення рівня життя та кар’єрного зростання.