Google запускає онлайн-курс «Основи AI», щоб навчити українців користуватися штучним інтелектом

Google запускає в Україні онлайн-курс «Основи AI», його мета — допомогти українцям, зокрема без будь-якого технічного досвіду, здобути практичні навички використання AI (artificial intelligence — штучного інтелекту) та ML (machine learning — машинного навчання). Слухачі курсу отримають можливість застосовувати ці навички одразу під час навчання.

Як зазначається в офіційному блозі компанії, Google Україна реалізує програму в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом із розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом із розвитку підприємництва Дія.Бізнес і Projector Institute.

Чому важливо мати навички використання штучного інтелекту

ШІ може зробити значний внесок у підвищення ефективності роботи в багатьох галузях, як-от маркетинг, фінанси, торгівля, готельно-ресторанний бізнес і багато інших. Окрім того, розвиток штучного інтелекту відкриває нові перспективи для спеціалістів у таких галузях, як-от опрацювання даних і аналіз.

Тому Google прагне надати українцям практичні навички, необхідні для використання штучного інтелекту та машинного навчання задля розвитку як свого бізнесу, так й особистого розвитку.

Що передбачає онлайн-курс «Основи AI»

Програма побудована за принципом від простого до більш комплексного. Спочатку на лекціях і воркшопах учасники вивчатимуть, що таке штучний інтелект і для чого він потрібен. Після цього вони дізнаються про готові рішення на основі ШІ, які можна застосовувати навіть без будь-яких попередніх знань кодування.

Програма завершиться поглибленим вивченням стратегій впровадження машинного навчання в компанії та побудови технічної команди для підтримки таких зусиль.

Онлайн-курс «Основи AI» буде корисним:

  • людям, які вже чули про штучний інтелект і машинне навчання, але поки що не намагалися застосовувати його у своїй роботі;
  • власникам і менеджерам невеликих бізнесів, які хочуть зрозуміти, чи потрібні їм AI/ML для роботи компанії, і якщо потрібні, то з чого варто почати;
  • бізнесам, які хочуть дізнатися, як можна за допомогою AI/ML підвищити ефективність процесів.

Учасники курсу дізнаються, як:

  • розібратися з концепцією штучного інтелекту, навіть якщо вони не є розробниками, і зрозуміти, чи потрібен штучний інтелект їм або їхньому бізнесу;
  • ефективніше використовувати штучний інтелект і машинне навчання для розвитку свого бізнесу, а також для особистого розвитку;
  • застосовувати готові ML-рішення в різних сферах – від маркетингу до управління закладами громадського харчування – навіть без знань у сфері кодування;
  • будувати стратегії трансформації бізнесу з ML і формувати ML-команду.

Курс «Основи AI» триватиме 4 тижні: з 16 травня до 8 червня 2023 року.

Реєстрацію вже відкрито за цим посиланням, там також є більше інформації про курс. Після реєстрації учасники отримають доступ до платформи, де буде вся необхідна інформація про лекції, воркшопи, консультації тощо.

Що отримають учасники курсу «Основи AI»:

  • практичні навички щодо застосування AI/ML для людей, які не мають досвіду в технічних спеціальностях;
  • серію лекцій від спікерів Google та інших компаній про те, як розібратися в темі AI/ML;
  • воркшопи з покроковими інструкціями, як використовувати AI-рішення в різних сферах;
  • індивідуальні консультації щодо впровадження AI/ML у бізнесі;
  • можливість отримати нагороди за правильні відповіді у квізах.

Окрім курсу з основ ШІ, Google пропонує багато інших ресурсів, які можуть стати в пригоді людям в їхній роботі, особистому житті чи навчанні. Ознайомитися із цими ресурсами можна, відвідавши освітній хаб Google Знання.

The Page