У неділю Тарасові 200

Звертайтеся до редакції - може у кого є якісь пропозиції?

Дорогі Друзі! Український католицький університет виступає з ініціативою відзначити 200-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка акцією-флешмобом – читанням його поезії у всьому світі в один день 9 березня 2014 року (неділя). Ми заохочуємо всіх небайдужих зібратися у певний визначений час у своїх містах та селах біля пам’ятників Шевченка та церков, на центральних площах міста та в інших громадських місцях для того, щоб у такий неформальний спосіб відзначити цю визначну дату. Обов’язковим твором для читання, окрім інших, має стати «Заповіт». Учасники флеш-мобу повинні відзняти відео, де вони читають «Заповіт», і відіслати його нам в УКУ. З цих відео ми змонтуємо один загальний відеоролик, де кожна фраза вірша буде читатися в різних місцях та різними людьми. Ми запрошуємо до акції не лише україномовну аудиторію. «Заповіт» перекладений багатьма мовами світу. І було б дуже цікаво, якби у цьому відео звучала, попри українську, ще і російська, англійська, іспанська, арабська і всі інші мови світу. Ми просимо зголошуватися людей, які змогли б узяти на себе обов’язки координаторів у своїх містах. Функція координатора полягатиме у поширенні інформації про акцію та пошук охочих узяти в ній участь, визначення точного місця і часу проведення флеш-мобу, саме читання, запис відео, завантаження його на youtube тощо. Запрошуємо до співпраці засоби масової інформації, органи влади, церковні громади усіх конфесій, громадські організації, місцевих активістів та усіх небайдужих підтримати цю ініціативу та надати їй якнайповнішого розголосу і суспільної ваги. Детальна інформація за тел. +38 (032) 2409950/117 або e-mail: [email protected] Мирослав Маринович проректор Українського католицького університету, президент Інституту релігії та суспільства УКУ

 

Comments

 Много знаменитых и талантливых людей родились в этот день среди них Александр Роу советский кинорежиссер, автор множества фильмов-сказок, Народный артист РСФСР.Вячеслав Молотов советский политический и государственный деятель. И КОНЕЧНО ЖЕ Юрий Алексеевич Гагарин ПЕРВЫЙ КОСМОНАВТ ЗЕМЛИ КОТОРОМУ 9 Марта ИСПОЛНИЛОСЬ БЫ 80 лет.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Ответ на от игнор

Думаю, добрим подарунком українцям нашого міста було б під час шевченківських читань підняти давно наболілу тему  по увіковіченні в Костянтинівці  пам’яті нашого  славетного пророка, письменника, драматурга,художника. Ось автор статі пише: - Ми заохочуємо всіх небайдужих зібратися у певний визначений час у своїх містах та селах біля пам’ятників Шевченка. А де нам збиратися? У полосі біля пам’ятника вождя більшовизму? Так там все обісцяли звезені ті тушки кругом пляшки від горілки і пусті пачки цигарок. Треба спочатку там весь цей мусор заразом з «мусорами» упакувати і відвести в Артемівську в’язницю. А потім в «цивілізований спосіб» прибрати леньку з постаменту і встановити бюст Т. Г. Шевченко. Останнє було б приємно 52% процентам міським  мешканцям  які, згідно останнього перепису, визнали себе українцями. 

  Великий поэт писал по-украински и по-русски. Кириллицей.  Интересно, как бы он отнёсся к идее писать латиницей? Можно по этому поводу провести опрос на сайте.