Влада Костянтинівки приховує свою діяльність від громадськості

Наскільки ще влада Донеччини є закритою перед суспільством? Відовідь на це запитання можна отримати, якщо звернутися з письмовими запитами про конкретну інформацію в органи місцевого самоврядування. Так і зробила Донецька обласна громадська організація «Рідна країна», захотівши дізнатися певні дані у Костянтинівської міської ради. Але відповіді не отримала. Чи це законно? І як боротися з бюрократією на Донеччині?

Що ж саме захотіла дізнатися громадськість? «Рідна країна» запросила такі дані за останні два роки у Костянтинівської міської ради:

 

• програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Костянтинівки;

 

• інформацію щодо використання коштів, виділених підприємцями на розвиток міста Костянтинівка;

 

• інформацію щодо відчуженого комунального майна міста Костянтинівка;

 

• молодіжні програми та інформацію про їх фінансування;

 

• інформацію стосовно кількості звернень громадян та громадських організацій, що зверталися з метою отримання інформації;

 

• інформацію щодо виділених коштів на капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво житлового фонду міста Костянтинівка.

 

Відповідь костянтинівського міського голови Рожненка є мінімум дивною. Він не захотів надавати суспільно-важливу й не секретну інформацію, посилаючись на ст.30 Закону України «Про інформацію». Він назвав запитувану інформацією такою, що є з обмеженим доступом. Тобто платники податків не мають права знати, куди витрачаються їхні гроші. Зараз з цього приводу триває перевірка СБУ та прокуратури.



«Ми зустріли такий шалений супротив зустріли в наданні інформації, треба зауважити що з цими ж проблемами доводиться зустрічатись звичайним громадянам, які, переважно, не можуть відстояти своїх прав на отримання інформації», - підсумовує Володимир Ржавський, голова ДОГО «Рідна країна».



Довідка

: Донецькою обласною громадською організацією «Рідна країна» реалізується проект «Стан реалізації права на доступ до інформації про діяльність влади в Донецькій області» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Джерело.

Форум