Громадська рада

Дуже проста річ - Громадська рада. Всім зрозуміле, що головне, чим вона повинна займатися - залученням населення до вирішення питань нашої громади.

Бо цім ніхто більше не займається.

Якщо так, то треба:

1. Включити до неї всіх бажаючих, навіть просто громадських активістів. Але з простою вимогою - тричі пропустив засідання, виключаєшся.Я б, взагалі ї, двічи подряд поставив. І щоб кожен сам взяв свій напрямок, працював в ньому, розвивав, інформував. 

2. Проводити засідання треба у великій залі (краще Супутник) чи у гарному приміщенні конференц-зали колишньої райадміністрації у відкритій формі. Раз на місяць. Питання визначаються заздалегідь з широким обговоренням проекту резолюції. 

3. Краще засідання проводити пересувні по мікрорайонах (можна ж в школах) та селах. В Білокузьминівці - точно. Готуватися, виносити на загал проект резолюції, обговорювати заздалегідь. Запрошувати правоохоронців, еко-інспекцію тощо.

4. Громадська рада буде ефективною, якщо паралельно будуть працювати ради підприємців, фермерів, ОСББ, профспілок, релігійних конфесій, шкільних батьківських комітетів, молодіжна рада тощо. 

5. Перше засідання треба присвятити необхідності створення у місті рад мікрорайонів. А також негайного змінення ганебної системи збору 250 підписів для петиції у міськвиконком на 50. 

6. Однією з обов'язкових часток роботи ГромРади повинно бути пошук та отримання позабюджетноготфінансування на діяльність громадськості - фандрейзінг, грантова діяльність.

ГОЛОВНЕ - НЕ ПІДМІНЯТИ СОБОЮ ВИКОНКОМ, МІСЬКРАДУ! НА ВІДМІНУ ВІД ЦИХ СТРУКТУР, ЯКІ ПОВИННІ РОБИТИ ЖИТТЯ ГРОМАДИ КРАЩЕ - ГРОМАДСЬКА РАДА МАЄ СВОЮ НІШУ - РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОСТІ, ЗАЛУЧЕННЯ МЕШКАЦІВ ДО ВИРІШЕННЯ ПИТАНЬ СВОГО ІСНУВАННЯ.