Костянтинівка фестивальна

Дійсно, а чому б і не помріяти? Чому не зробити у нас щось велике, святкове. Ну, типу Смолянського кулішу у Ілінівці, Фестивалю вертепів у Званівці, Дню Європи у Бахмуті, Щедрику-фесту у Покровську та інше?

Щось таке, щоб мобілізувало всю громаду та працювало на її імідж, культурну та туристичну привабливість?

Тільки тепер всю громаду - "від Сяну до Дону", тобто від Білокузьминівки (границя Краматорську) до Діліївки, що під самим фронтом. 

Зараз ми нічого нового не назовемо. Це чи вже працює, треба розвиток, чи планувалося місцевою владою, чи обговорювалося, чи вітає у повітрі та просто проситься. 

Фестиваль ВІТРУ у Білокузьминівці. Це ідея краматорських митців, яку районна влада вже почала реалізовувати. Окрім відомих скель тут залучаються сусідні Марково з заповідником та Віролюбівка з неймовірним краєзнавчим музеєм.

Ярмарок та фестиваль Донецьких куркулів. Ця ідея вже давно у нашого головного куркуля Сергія Свириденко. Тут задіяно Іванопілля, де він мешкає, Олександро-Шультине, де в нього поля,, Предтечине та працює на розвиток сільських та фермерських господарств. 

Рястівські читання - вже декілько років проводив в Іванопіллі район с залучення всіх шкіл та культурних закладів. Присвячується видатному українському поетові Юрію Рясту, що народився в Нєлепівці (Іванопільский старостат).

Олексини читання - неймовірно потужний та багаторічний захід обласного рівня по вивченню та популярізації життєвого шляху, правозахисних, педагогічних, творчих наробок велетня українського духу, символу нескоренної української Донеччини Олекси Тихого. Проводилося по всіх школах області. А фінал був пересувним. Треба добитися, щоб фінал постійно проводився у Новодмитрівці, де (поряд Їжевка) народився та мешкав наш герой. Він навчався у Миколаївці, яка теж увійшла до нашої громади і може бути залучена.

Мостфест - те, що вже двічи проводилося у промзоні Костянтинівки та заплановано на червень 2021. За допомогою потужних мистецьких та молодіжних всеукраїнських організацій Костянтинівський вільний простір Друзі проводив неймовірне дійство с залученням найкращих в країні діджєїв, брейкдансерів та інших представників стріт-арту, фахівців з урбаністики.

День Бельгії - поряд з промзоною є стародавня бельгійська споруда, де зараз УПК, яке бюджет міста не тягне. З послом Бельгії в Україні, коли він до нас приїжджав та відкривав памятну дошку на УПК, була попередня домовленність про створення на базі УПК Бельгійського культурного центру. Який би займався, перш за все, проведенням Дня Бельгії у нашому місті.

Фестиваль КАЗКАРІ ДОНЕЧЧИНИ - те, що об'єднає всіх, від дошколят до пенсіонерів. Знаєте, що в нашому місті народився казкар, що написав Заячий пастух, а поряд народилися чи мешкали автори Кози-дерези, Жаби-мандрівниці, Снігової королеви, Казки про Ось та Ась, Петя та вовк та безліч відомих та невідомих казок!? Підготовка до цього вже декілька років ведеться нашим та обласним управліннями культури, закладами культури та освіти міста.

Давайте накидаємо "портфель" таких пропозицій, щоб допомогти новій владі створити щось таке, неймовірне та масове, що працює на імідж та гордість нашої об'єднаної громади!