Офіційний етап виборчого процесу - розпочався

За аналізом Громадської мережі ОПОРА у серпні публічна активність партій і потенційних кандидатів вказує на повноцінне розгортання передвиборчої агітаційної кампанії, яка на цьому етапі не регулюється вимогами виборчого законодавства. 

Костянтинівка в цьому плані "задніх не пасе" про що вказує активність деяких політичних партій та кандидатів, наявність політичної реклами на зовнішніх носіях, публікацій в місцевих ЗМІ та "виборча благодійність".

Як зазначила голова правління ГМ ОПОРА Ольга Айвазовська активна передвиборча боротьба вже розпочалася, а її ознаки присутні й на рівні парламенту, і на рівні регіонів. 

"Вже розпочалася агітаційна кампанія, яка зараз згідно з буквою законодавства може бути розцінена виключно як політична реклама. Завтра (5 вересня) розпочинається офіційний етап виборчого процесу, тож всі обмеження й вимоги законодавства про вибори, зміни й новації Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні порушення будуть вже поширюватись на всіх організаторів та потенційних учасників виборчого процесу і безпосередньо виборців. 

... будь-яка поліграфічна, сувенірна продукція навіть брендована політичною партією, вартість якої буде перевищувати 1,02 грн, може розцінюватись як підкуп. Тому навіть елементи агітації, такі як кепки, шарфи, футболки, які в ході виборів могли б надаватися виборцям, можливо не впливають досить лінійно на результат волевиявлення громадянина, але відповідно до виборчого законодавства можуть розцінюватись як підкуп, що призведе до незворотних наслідків для учасників цієї агітації".

Дозволю собі не згодитись з шановною пані Ольгою, адже у нашому місті на дочасну агітацію або порушення правил агітації ні міська влада, ні правоохоронні органи мало коли звертали увагу, але ж колись цьому треба покласти край. 

В іншому разі ми будемо не тільки наступати на ті самі граблі, ми будемо на них "танцювати"!

Привет грабли! Это снова я!