ПРОШЛОЕ и НАСТОЯЩЕЕ нашего города.....

Люди, помните ли Вы, каким был наш город?

И замечаете ли Вы, каким он стал?...

Очень жаль, что на сайт нельзя загружать видео...

Советую посмотреть Видео о истории одного славного предприятия в славном городе Константиновка! Фильм занял 1 место на фестивале в Москве!!! http://vkontakte.ru/video19921557_159255067

Очень жаль, что нельзя каждый день тыкать в глаза этим роликом каждому чиновнику в нашем исполкоме, да и вообще каждому жителю нашего города.... Во что мы превратили наш город... Кем мы сами стали......

 

 

Чего же "сопли жевать", что было не вернеш, а что впереди? Дайте видео о развалинах заводах, о разрушенной транспортной системе. Где тот "спаситель" Давыдов с его командой, где инвистиции, где рабочие места - на поверку БЛЕФ. Жизнь не стоит на месте, а Константиновка превратилась в болото и виноваты МЫ - его жители. Так, что сами захотели, то и получили- нерадивых чиновников, грязь, хамов маршрутников и т.д.

Ответ на от naseya99

Но цель была не "сопли жевать". А может просто НАМ всем жителям нужно хоть периодически раскрывать глаза? Может сами-то мы уже ничего не видим, не помним того что развалили, не замечаем к чему катимся...

Я работал на этом заводе....

Ну и что, там работал, а сейчас нет его, да пожалуй и небыло. Нужно пройти по парку "юбилейный" и снять фильм о строительстве. нет не атракционов. а "хатынок" сильных мира сего. Зеленая зона города, самое место для них. Пройтись по городу и снять фильм о красоте, благо снег лежит и невидно невывезеного мусора. Ой да еще много чего можно снять - РЕАЛЬНОГО. Нам же подсовывают картинки в цвете, за царя Панька.

Ответ на от naseya99

В парке строятся хатынки сильных мира сего?

Ответ на от Меланченко

 Извините, а "замок" Жулия кажется, так его фамилия была? Что там сейчас? Неужели в таком большом и весьма солидном "замочке" просто администрация парка?

P.S.  Хоть, Вы, как я понимаю, нынче не у власти, но все равно, хоть кто-то, имеющий, отношение к исполкому, интересуется мнением жителей города - плюс Вам за это.

 Простой житель не получит там земельногго надела, т.к. в городе полно пустующих  и брошеных участков и при желании даже на пр. Ломоносова можно построить "хатынку". Как так получилось, что зеленые легкие города вырезаются в угоду денежным мешкам? Уж не коррупцией здесь попахивает или у нас в городе ее нет? Как так получилось, что директор парка Шевченко отбился от значительной части парка? Вопросы конечно риторические, но на них даже отвечать нет нужды - ответ ОЧЕВИДЕН.

Ответ на от naseya99

Поконкретней можно-там что, землю под строительство раздают?

 Глянув, що за кадром читала Байрачная. Послухав, що саме читала Байрачная. Згадав прізвище Байрачная з нашого міста.

Якщо вслухатись в те, що читав той молодий голос і які, і задля кОго і чОго були ті досягнення заводу... Згинули сталіни-кремлі-совєти... Згинув Автостєкло...

Порох. Марнота. Хіба того жаль? Лише людей трохи жаль.

Ответ на от perebendya

ломать - не строить...

А что сделано вместо "Автостекло"? Ведь "Автостекло" - это не только достижения на словах!!!

Ответ на от perebendya

к тому, который только трепаться может, а как только о деле разговор, так: то полномочий не хватает, то не вхож в кабинеты... - узнал себя?!

Только и можешь критиковать (опплёвывать) мнение других, а сам что ты сделал полезного? Вместо критики лучше дельное предложение воплоти в жизнь...

Ответ на от Андрей

 Насамперед, не маю жодного відношення до кАзачків. Це чужі люде. Ми, якось, більше з кОзаками маємо єдність.

По-друге, займався, займаюсь і буду займатись виробництвом на власноруч створеному маленькому підприємстві. І, якби кожен з працівників "Автостєкло" на людину виробляв стільки товарної продукції, скільки я, то це було б містоутворююче підприємство.

Ви знову намагаєтесь нахамити від безсилля? Ви описуєте мене, як тріпло і нічого не знаєте про мене. То не поспішайте.

А Ваші дописи кажуть про Вас більш конкретно. Ви хотіли побитись зі мною? То це мені підказує, що Ви, мабуть, великий дядько. Хоча й не грамотний (буває таке поєднання). Це от, типу, "оппльовивать" треба писати як "оБпльовувати" і таке інше.

На "воплощєніє в жизнь" якого саме вашого "дєльного прєдложенія" ви претендуєте? Чим Вам допомогти? Чи Вашим "прєдложенієм" і "дєлом" було лише одне: побити один-одному писки? Вибачте, але мені це не цікаво. Більше дискутувати з Вами не буду, якщо крім вилити на мене роздратування в Ваших дописах нічого не буде.

Ответ на от perebendya

Грамотей, а ну посмотри на свою фразу, всё ли здесь правильно: " Я не ділю людей, а вказую на освітній рівень."?

И прежде чем писать на подобных сайтах фразы типа: "побити один-одному писки", подумай, что это могут прочитать и женщины, и дети!

Я ни разу нигде не сказал, что собираюсь тебя бить, а ты трусливо это вставляешь в каждый свой ответ, ты просто трус!!!

Может ты расскажешь, кто такие, так расхваленные тобой, кОзаки?

Ответ на от Андрей

Ви шукаєте найболючіше місце? Були вже шаровари, банди, схрони... Труси також були... Це - від безсилля? Ви дивно поводитесь тут на сайті. Як вовки певної національності: перегриз три лапи - а з капкана так і не виліз. Намагаєтесь гризти мене, а не бачите справжньої картини.

 Щось не так? Слово "ділю"? http://probapera.org/publication/13/3364/dilyu-svit.html Можливо й таке.

А що з фразою "побити один-одному писки"? Так женщіни і дєті не вилазять з телевізорів з російських серіалів, де цілісінькими днями лише те й роблять, що б'ються... Ви ханжа?:) Я знаю такий тип "настоящих мужиков". А, здогадуюсь. Слово "писки":) Не переймайтесь. Це від Вашого незнання рідної мови. В російській воно має відповідник "морда".

Ні, я не "трус". В моєму дитинстві і юності "поговорити по-чоловічому" означало битись. Іншого спілкування з Вами поза межами сайту я не потребую. Я терпелива людина і бійку вважаю одним з найгірших способів вирішення питання. Проте, не просіть так настирливо саме такого діалогу. Заспокойтесь і не скачіть. Можливо, Ваше враження фізичної зверхності є лише враженням.:) Не дуже вигідно виглядати людиною, яка не знаходить спокою, не знайшовши фізичного вирішення питання.

А що до козаків... Ну, бачте, я ж не кіт-баюн. Зайдіть в нет, погугліть для старту. Потім придбайте книжки і читайте.

Ответ на от perebendya

Вот нашёл в инете:

"Казаки — это не какая-нибудь особая национальность, это те же русские люди..."

а ещё там пишут, что:

"... слово «казак» означало «охранник» или наоборот — «разбойник». Также — «свободный человек», «изгнанник», «авантюрист», «бродяга»..."

вот поэтому и не понимаю, чем ты так гордишься? Почему ставишь казаков выше москалей, малороссов? Ведь все они Словяне, и не важно где они жили, и чем занимались!

Ответ на от Андрей

 Насамперед, пишіть або слов'янИ, або слАвянє.

Перше. Ті, про кого ми говоримо, мали статус лицарства і приймали посеред себе найзнатніших людей тогочасної Європи. Як приклад - герцог  Герцеговини дехто Косач, прадід відомої Лариси Косач (літературне псевдо Леся Українка) і дід іі матері Олени Пчілки, тощо. Після розгрому майже всіх християнських лицарських орденів того часу саме Запорозьке козацтво стало прихистком вільних лицарів-богошукачів. Недарма, безродне (та й родовите також) московитське дворянство вважало за велику честь бути приписаними до певних полків реєстрового козацтва. Це було, навіть, певною модою і перепусткою до модерного аристократичного світу. Особливо за часів славетного Гетьмана об'єднаної України Мазепи. Серед прикладів - "вєлікій князь" Грігорій Потьомкін-Таврічєскій. І так далі. Ваші дописи і знання на рівні знань неосвічених московитів-українофобів, які мелють щось про українську мову, як про мову "телячу", "говірку" та "мову анекдотів". При тому впевнений, Що Ви маєте українців-предків. Але то Ваша проблема.

По-друге, за прикладом Данила Яневського, не хочу дискутувати з людьми, які не знають предмета розмови. В мене вже тут була дискусія з людиною, яка з "істіно-канонічєской вєлікоруско-імпєрской" точки зору тлумачила основи Християнства. Як для початківця, то Ви зарано робите висновки, чи є чим мені пишатися. Але, якщо Ви зупинитесь після цієї першої спроби принизити тих, про кого не знаєте нічого, то я спробую Вам пояснити. Чи те Вам цікаво - я не впевнений. А витрачати час на вислуховування штампів без жодного наукового підгрунтя... Вибачте, знайдіть іншого опонента.

Ответ на от Андрей

 Мені, звичайно, не подобається тон "жду об'яснєній". Проте, таке буває і, можливо, з часом дещо зміниться.

Складно описувати в неті те, про що написані томи солідних праць. Адже Ви не усвідомлюєте про кого саме Ви питаєте. Чи маєте на увазі перших колоністів дикого поля, чи втікачів від економічного, чи релігійного, чи соціального гніту. Чи говорите про православне лицарство часів Сагайдачного, чи про вольницю шибайголови-Сірка. Можливо Ви чули лише про розбійників з плавнів та про гайдамаків. Чи про Гетьманщину чи про Низове. А може бути, що нічого не чули крім оповідок про сумну сторінку з історії, коли Січ-мати була поруйнована, а вільні лицарі в минулому стали служками царського режиму, що гнобили братів з України.

Ви спитайте - що Ви хочете знати.

Ответ на от Андрей

На этот вопрос, прошу, создайте, если хотите отдельную тему . Давайте о городе а не о прошлых веках...

Ответ на от perebendya

Я все розумію, і чудово що ми згадуємо шляхетне минуле нашої Батьківщіни, проте мова про "Минуле та сучасне НАШОГО МІСТА"

Створіть окрему тему та сперечайтеся будь ласка там. Гаразд? 

Ответ на от perebendya

 Просто я ФОП - спрощенець і маю у власності вантажну "Газельку":)==

Это ваши слова...вы кто?фантазер,провокатор,или перя из банды.==

І, якби кожен з працівників "Автостєкло" на людину виробляв стільки товарної продукції, скільки я, то це було б містоутворююче підприємство.==значит оборот поболе будет 500 000...получается пользуетесь упрощенкой вы незаконно..а значит преступно...или просто обычный хвастун и брехло...

Ответ на от Меланченко

 Арифметика:

На заводі "Автоскло" за різними даними працювало від більше 8 тисяч до 12,5 тисяч працівників. Візьмемо в середньому 10 тисяч. Помножте на 500 тисяч в рік і отримаєте валову продукцію 5 мільярдів гривень на рік. Або 417 мільйонів гривень на місяць. Це більше ніж нині випускають наші "містоутворюючі" підприємства разом. Загальний відсоток оподаткування великих підприємств виробничої сфери (як подає цифри уряд) сягає 17 відсотків з об'єму реалізації. Тобто, це 70 мільйонів податків загалом щомісяця, або 850 мільйонів на рік. Я не знаю нинішню частку місцевого бюджету при розподілі, але це - шалені гроші в порівнянні з сучасністю.

А от тут питання: якщо Ви так хріново рахуєте, ЩО ВИ СКІЛЬКИ РОКІВ РОБИЛИ В МІСЬКРАДІ? І чи не за Вашого депутатства, дорогенький, місто розвалене вщент? Здається, Ви не бідуєте, Сашо. То вчергове розкажіть, як Ви власними руками і т.д. Ви якось контролюйте те, що пишете.

Ответ на от perebendya

мы поняли калькулятором вы владеете...был вопрос при производстве вы один работаете или есть наемные рабочие и ваш оборот предприятия превышает 500 000...или вы сами производите возите на газели продукцию и реализуете....и сколько лет вашему предприятию?...просто интерестно...обо мне все известно...я открыто здесь...а вы какой то фантазер с калькулятором...

Ответ на от perebendya

видно есть , что скрывать...так и  хочешь ,чтоб государство под нажимом пенсионеров раскошелилось,а сам тихонько длинный рубль куешь глубоко в тени...каждому свое....о времена..о нравы...

Ответ на от Меланченко

 Так perebendya ж...

Для того, щоб скласти негативну думку Вам цьго було достатньо.

Ответ на от perebendya

[quote=perebendya]

 Глянув, що за кадром читала Байрачная. Послухав, що саме читала Байрачная. Згадав прізвище Байрачная з нашого міста.

Якщо вслухатись в те, що читав той молодий голос і які, і задля кОго і чОго були ті досягнення заводу... Згинули сталіни-кремлі-совєти... Згинув Автостєкло...

Порох. Марнота. Хіба того жаль? Лише людей трохи жаль.

[/quote]

 

Сталин то згинул... Только при Сталине огромную страну в рекордные сроки после войны восстановили! Да, согласен, нечеловеческим трудом, но возродили! Что дороже Родины?? А мы теперь незалежни... Я никого не хочу обидеть... Но чем разруха, в которую мы погрузились, лучше времен СССР?.....

Ответ на от Sky_Amsterdam

 Ну, бачте, здохнути - зараз справа добровільна. За Сталіна був примус. Погодьтеся здохнути на відновленні Батьківщини, як замордував мільйони Сталін - і відновите країну.

Зараз багато хвалить Сталіна, та жодного бажаючого лягти кістьми на якому каналі чи бамі...

Ответ на от perebendya

І якби серед тисяч пустобрехів в нащій Раді та навколо неї,  з'явився хоч один. в кого на першому місці ДЕРЖАВА, я б із радістю поклав і тіло й душу за відродження Батьківщіни.

Ви, безумовно, не поділятимете мою думку, але іноді, в рішучі часи, заради вищої мети, необхідно приносити жертву, навіть своє життя. Якби не мільони життів відданих на бородьбу з німецько-фашистськими загарбниками, не було б зовсім України. Так, якби Сталін не вів подвійну політику, можливо можна б було зменшити кількість жертв. Так, тиран, диктатор. Але перемогла б армію Німеччини нинішня Україна на чолі с сьогоденним урядом та президентом? Отож Приміряйте на себе, а потім робіть оцінку.

 

Але ми знову відійшли від теми конкретно нашого міста

Ответ на от Sky_Amsterdam

 Яка затіяна, до речі тим же Сталіним з друзякою-Гітлером. Навіщо ж ображати ветеранів, які кістьми, наперекір бездарним садистам генералісімусам та генералам відстояли Батьківщину?

А яка вища мета, Ви мене вибачте? Яка вища мета у хворих садистів? І не лише у Сталіна. У Гітлера чи Пол Пота така ж... Панування, панування, панування... І мільйони жертв у результаті. І лише сліпі фантазери, або моральні садисти то називають перемогами, успіхами та процвітанням.

Ответ на от perebendya

А я всегда говорил о Победе только воинов и свидетелей войны - о простых советских людях!!!

Для них окончание войны, пусть даже с огромными потерями -это Победа! И мы, живущие в мирное время, не имеем права в этом сомневаться!

И тем более рассуждать, уютно устроевшись за клавиатурой: "... Треба не святкувати, а тихо пом'янути людей..."

Ответ на от Андрей

 Побєда, то коли він повернувся додому, а не в табори в Сибір. Коли він - людина, а не раб без паспорту ще 20 років. Коли він повернувся до мирної праці і годує сім'ю, а не є рабом, який безкоштовно працює, а його діти помирали з голоду, бо комуні треба було підтримати режими-сателіти.

І кого ж тоді переміг мій дід, га? Це перемогла та сволота комуняцька, а не він. А він як був рабом, так і залишився. Ваш, якщо не гебешник або не парторг - також. Що святкуватимемо, те що в нашому селі чоловік з'їв сім'ю в 47-му?

Він ще й на фронті мав бути людиною, а не м'ясом. Жодна з армій світу не поводилася так зі своїми вояками, як совіцька. А назвати через 20-30 років залишки тих людей героями - то не штука.

Перемогла одна фашистська система другу. І свята там великого не відчувалося. Не знаю, як в кого, але за окупації в селі жодна людина не загинула. "Наші" ж стріляли багато і до і після.

А не сумніваються лише тварини і недоумки. Ми ж люди і нам не личить приймати, як скотині, чиїсь ідеологічні штампи.

Ответ на от perebendya

Не знаю, як в кого, але за окупації в селі жодна людина не загинула.

А ось моя бабка із жахом згадувала як вона, зовсім ще  маленькою дівчинкою, бігла  через  село,  сама, намагаючись врятуватися від кулеметних черг  німецького літака, спрямованних в неї.

 

Тож вашому селищу просто поталанило...

Ответ на от Sky_Amsterdam

 І тітка двоюрідна загинула під час бомбардування (здається німецького), але то ж військові дії, і ховалася молодь від депортації в Німеччину на роботи. Але щоб отак, як "наші" тупо стріляти, саджати та голодом морити... то такого не було за німця.

Ответ на от perebendya

"Але щоб отак, як "наші" тупо стріляти, саджати та голодом морити... то такого не було за німця."

А "Untermensch", остарбайтеры, концентрационные лагеря (лагеря смерти)...???  

Ответ на от Андрей

 Я не писав ніде, що фашистський режим кращий за комуну. Обоє однакові. Мова про існування в нашому селі в часи окупації радянської і німецької. За німців було легше. Остарбайтери - було, я ж написав. Але наші змогли переховатись до вигнання німців 2 роки. При совітах за переховування розстріляли б всю родину!!!

Ответ на от perebendya

на счет не стреляли тупо- я уже написал, что тупо стрелял в одного единственного ребенка бежавшего по селу, все остальные успели спрятаться в хатах.

Так что поддерживаю - все хороши - никто не лучше.  

Ответ на от Андрей

А если конкретно, то Вы в каком ряду сидели во время выступления Ю.В. Андропова, перед сотрудниками КГБ в 1978 г., по случаю юбилея ВЧК? Просто таки один в один его речь копируете.

Ответ на от perebendya

 Панування, але в заможній країні. І обидва війну розв"зували аби зміцнити позіції своєї країни. Тоді був один - зараз тьма тьмуща садистів і розкрадачів останніх клаптиків Батьківщіни

Ответ на от Sky_Amsterdam

 Почекайте, а де Ви бачили заможну країну??? Та ми ж були злидарі порівняно з Заходом. такі самі, як зараз суперзлиденна Куба. Північна Корея, в якої така ж мета, як і в совіцьких диктаторів, в 21 столітті має тисячі померлих з голоду. Але в них, як і за совка в ссрі є заводи, ядерна зброя і величезна армія. І їх боїться Японія. Але вмираючі корейці навряд вважають те великою ціллю.

Ответ на от perebendya

 але на час розвалу СРСР державний борг інших країн перед союзом був величезний. Хай люди і не були богатші ніж на Заході, проте хоча б харчі коштували ЗНАЧНО дешевше...  .а зараз зарплатні на словах підіймають, а скажена інфляція....  Якби там не було. але, як на мене, уж краще те, ніж сьогоденна ситуація. відсутність в місті роботи,  майже повна руйнація всіх промислових об'єктів та повна відсутність перспектив.

Ми зараз у такій розрусі,  як після війни, але не буде більше жодних мільонних жертв аби це відновити, нічого не буде... 

Ответ на от Sky_Amsterdam

 А якби і отримали:), то, навіть не змогли б отоварити. І закінчив би срср, як Північна Корея.

Так, країна нині деградує величезними темпами. Так, ми б могли жити інакше. Але наш загальний рівень життя значновище радянського. Хоч і нема заводів. Це велика тема і не хочу її тут обговорювати. Проблема у величезному розшаруванні доходів, що характерно для пострадянських тоталітарних країн. В Європі того нема.