Ставок "Шанхай" теперь в аренде!

Вчера вечером поехали открывать сезон на Шанхай. Пожарить мясо, попить чай. При въезде сразу удивила чистота, в стороне стояла куча набитых мусорных пакетов. На пляже растянут большой шатёр со столиками и баром. Вдоль берега и в посадке наставлены деревянные беседки. Вывесок никаких НЕТ. Короче отъехали вдоль берега за эту красоту подальше. Расположились, развели костёр (на месте старого очага). Прибегает тётя  и начинает перечислять свои условия и прайс цен, мотивируя это тем, что она арендатор. Короче, жечь костёр на земле нельзя - нужно взять у неё мангал. Дрова тоже нужно купить. Въезд машины нужно оплатить. И вообще нужно в беседке сидеть, не фиг попы морозить. Весь комфорт обойдётся порядка 100 грн. Мы, как это положено по этикету, начали ругаться и в процессе дискуссии сошлись на том что в этот раз мы по старинке отдохнём "дикарями", но в следующий  раз обязательно выполним ВСЕ условия арендаторов и даже купим у них пиво. Хочу сказать, что после нас всегда остаётся чисто, мусор обычно собираем и увозим.

Нужен ли городу такой "навязчивый" сервис?

Кто посмел отдать Шанхай в аренду???

Кто смеет меня сгонять с места, где я всей семьёй и друзьями отдыхаю уже 40 лет?

Шанхай - общегородское место отдыха.

Арендаторы долбаные! Идите нахрен со своими поборами!

Ответ на от Zloy 2

бывают такие случаи, когда земельный участок водного фонда в соответствии с п. 12 Переходных положений Земельного кодекса передается в аренду субъекту хозяйствования, например соответствующей Районной государственной администрацией или сельским, поселковым, городским советом скажем для ведения того или иного рыбоводства, а водный объектместного значения соответствующий Областной совет передаёт в соответствии с ч. 3 ст. 51 Водного кодекса другому субъекту хозяйствования также для ведения рыбоводства. И один наивный субъект хозяйствования полагает, что ему вместе с земельным участком передан в аренду и водный объект, а другой наивный субъект хозяйствования 

Водохозяйствений Паспорт

Насколько мне известно, в большинстве областей Украины соответствующими Областными советами утверждены правила иливременные правила передачи в аренду водных объектов местного значения. При этом, следуя едино выработанной концепции, неотъемлемой и обязательной частью договора аренды водного объекта, в том числеискусственного водоема (а пруд, как известно – искусственный водоём) является – водохозяйственный паспорт, в состав которого следует включать следующие типовые разделы: 

а) Пояснительная записка; 

б) Основные параметры водного объекта; 

в) Основные гидрологические характеристики;

г) Расчет санитарных расходов через водопропускные гидротехнические сооружения;

д) Состав и характеристика гидротехнических сооружений; 

е) Сводная характеристика водопользователей;

ё) Режимы работы водного объекта;

ж) Правила эксплуатации водного объекта.

[Цитата]  Сообщение от jepsen [Посмотреть сообщение]

Хочу взять в аренду пр.Ломоносова,поставить шлагбаум с терминалом для оплаты проезда...

Про нерівність прав ще не українській Україні знають всі окрім донецького електорату.

Звідси всі і проблеми. Щодо до теми, то не тільки Шанхайський ставок, ай два лісових масивів які прилягають з півночі до нього і тягнуться до Гори приватизовані. Не вірите? Тоді відкрийте кадастрову карту України що є в інтернеті, віднайдіть Костянтинівку та запам’ятайте де вам вже неможна а ні ходити,а ні відпочивати. З другого боку, боку нуворишів все дозволено голосами виборців і освячено шлюбним генералом мером. Так нещодавно орендатор ставка з відомим службовцем міск. енерго збуту вдерлися до голови правління садового товариства «Хімік» (Територія товариства прилягає до ставу)і поставили умову що віднині електроенергія для бізнес- орендатора буде відбиратись з трансформаторної підстанції, а електро лічильник буде встановлено на недосяжній території на другій стороні. І службовця зовсім не колише, що  згублена завдяки опору дротів електрична енергія буде приплачуватись колективом садівників! Так як голова правління не погодився з незаконними вимогами і призначив загальні збори товариства на неділю 21 квітня які і відбудеться о 10 год. На зборах буде присутня і орендатор  кажуть жіночої статі з м. Артемівська.

                Як кажуть наше місто і люд має купу проблем та не має голови так званого мера. Давидов здатен хіба що вітати з святами і отримувати платню і крапка. А ні його думок, а ні позиції, бачення перспективи годі очікувати від ставленика ПР. Громадо –Давидова пора відправити в дострокову відставку!

Если новые хозяева будут содержать ставок в чистоте - хорошо. Ато знаете,отдыхать среди говна нге совсем приятно. Ну а если пришли халявщики......... Будем посмотреть.

Ответ на от Odin

Слід зауважити, що Вся електро мережа є власністю садового товариства і по сучасним розцінкам складає чималу суму грошей. Обслуговування мережі  здійснюється з бюджету громади. По акту розподілу відносно як власності так і по обслуговуванні складеним між міськ енерго і садовим товариством зона товариства розпочинається з ТП по вул. Братів Котельникових де встановлений 6-ти кіловольт ний роз’єднувач далі, кабель  6- ти кіловольтний  протяжністю 1,5 км   до ТП6- 0,4 кв на території  товариства. У ТП товариства встановлено трансформатор 100 кіловат та ел вимикачі і лічильники. Ось це вже готове ел устаткування охоча до наживи дамочка вирішила заволодіти за мальовані очі. Як сказав Воїнов – Хай їй щастить. А ви як думаєте?

Ответ на от kornienko

Кісткою в горлі бачить комуно- регіоналів влада заможне садове тов. «Хімік». Для того щоб прихватизувати общинну  землю та задери банити  наявне майно кручені ділки при владі відкрили кримінальну справу проти голови правління з приводу заборгованості за використану воду з Шанхайського ставу. Срок призначили чи малий більше аніж 5 років. Статтю все ж вдалося змінити тільки після того як в статут товариства внесли пункт відповідно якого при самоліквідації товариства ВСЕ суспільне майно перейде в розпорядження не громади а міського виконкому. А це не тільки енергомережа, а й  будівля насосної станція де встановлено потужні ел автомати та два ел.  двигуна по 75 кіло ват та металеві труби протяжністю 1 кілометр діаметром 200 мм., і  10 км труб 75 мм.

                Ясно що без води товариство хутко втратить своїх членів і самоліквідується. На це певно і розраховували місцева влада віддавши в оренду  зазначений ставок.  Ставковладичиця з Бахмута (Артемівська) вже заявила, щоб товариство забирало геть свою насосну станцію вода ,мовляв, тепер її.  На що члени товариства мають свою думку і волю. Якщо в орендному договорі місцевий виконком не врахував інтереси землекопів то то за прикладом нардепа Ляшка громада  невдовзіз’явиться під  її білі стіни і ясно з якими сільхоз інструментами!

Добре було б якби кореспондент з газети Провінція прибув на доленосні  загальні збори садівників трударів на яких буде і орендатор ставка. З бір відбудеться завтра о 10 год біля дому правління який розташований на це

Як виявилось на практиці в  шанхайської ставко- владичиці є  договір тільки з обласною Радою на 10- літній термін оренди ставка, але ще немає договору з Костянтинівською міською Радою на оренду земельної ділянки як під водоймищем так і прилеглої території. Останнє не дає орендатору повноцінно вступити в свої права. Поки що вона не має жодного права забороняти місцевим мешканцям відпочивати біля водоймища. Можливо це тільки питання часу і рішенням якоїсь міської сесії Ради все ж претенденту буде надано право і на земельну ділянку.

                Та все ж, відповідно чинного законодавства міський виконком мусить провести громадські слухання і врахувати думку місцевої громади. Думається місцеві активісти, екологи,рухи та партії якщо вони дійсно не байдужі і не займаються популізмом зорганізують громаду в відстоюванні Шанхайського ставу як свобідної і без оплатної зони відпочинку.

 В цій безкомпромісній боротьбі не доцільно  наслідувати прикладу нашого екстримала  Сан- Санича,  що піддався жіночим чарам і відступив. Так бувало, солдати повернувшись з війни не здатні вижити в мирних умовах. Кіно «Гадюка» якраз про це. І якщо так піде далі то невдовзі Воїнови будуть пролітати як терпуги над  захопленою ділками територією. Куди? Звісно в екзилію!

По збігу обставин, балка Довгенька, де і знаходиться згадане водоймище, має історичні приклади борьби  місцевого люду за свої права. В цій ярузі ще в1905 році на перше травня збиралися мітингувальники  щоб скоординувати зусилля за відстоюванні своїх прав.