странные люди заполнили весь этот город...

Характерный пример взаимоотношения властей и общественности, передающий состояние гражданского общества:

http://kapri.dn.ua/chem-zakonchilsya-protest-protiv-slancevogo-gaza/

Точно, как у Кукина:

 

Странные люди заполнили весь этот город:

 Мысли у них поперек и слова поперек,                                                                                  

 И в разговорах они признают только споры                                                                            

 И никуда не выходит от туда дорог...

http://www.youtube.com/watch?v=nTf71efgZ-M

Comments

Березин, о каком гражданском обществе вы пишите? И где оно? Где было это "гражданское общество" когда с могил снимались лампадки? Да всем наплевать.

А те две активистки с зелёными лентами, обычние тупые исполнители тупых приказов, от тупых руководителей.

Американські дослідження свідчать про забруднення довкілля у зв'язку з видобування сланцевого газу

"Українські провладні ЗМІ наперебій розповідають легенди про успішні технології видобутку сланцевого газу на території США та широку підтримку американським народом цих технологій. Втім, згідно з офіційними дослідженнями Агенції США з охорони довкілля, від 20% до 40% хімікатів залишаються під землею, не здатні до біологічного розкладу і спричиняють забруднення води і ґрунтів". Про це зазначила у своєму виступі на слухання "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні", ініційованих головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Іриною Сех, виконавчий директор громадської організації "Екологія. Право. Людина" Олена Кравченко.



За її словами, згідно з дослідженнями Комітету енергетики та підприємництва Конгресу США щодо хімічних речовин, які застосовувалися для гідророзривів у період між 2005 та 2009 рр., чотирнадцять провідних нафтогазових компаній використовували понад 2500 різних продуктів для гідророзриву. "Деякі з них були звичні і загалом безпечні, такі як сіль чи лимонна кислота, деякі були досить несподівані, такі як розчинна кава і шкаралупи грецьких горіхів. Але також було понад 750 різних хімічних речовин та інших компонентів. Серед цих хімічних речовин 29 видів, включаючи бензол, толуол, ксилол, формальдегід та інші, є відомими канцерогенами, які Закон США про безпечну питну воду класифікує як небезпечні для здоров'я людини. Ці 29 речовин входять до складу 652 продуктів, які використовуються для гідророзривів", - зазначає еколог.

Вона зазначає, що у США у деяких штатах, де здійснювалися гідравлічні розриви, повідомлялося про випадки витоку метану та таких забруднюючих речовин як соляний розчин, невизначені хімічні речовини, сульфати, гідрокарбонати (бензол, толуол) у підземні джерела питної води чи поверхневі води. Були навіть зафіксовані випадки вибуху житлових будинків через накопичення метану у підземних питних водах.

За словами Олени Кравченко, у недавньому дослідженні Бамбергерга та Освальда зроблено висновок, що тварини, особливо домашня худоба, чутливі до зараження, спричиненого у довкіллі процесами буріння, і до його комплексного впливу. Документація дослідження конкретних випадків у шести штатах вказує на те, що буріння газу має серйозний вплив на людей, домашніх тварин, велику рогату худобу, коней та на живу природу загалом.

"Ще одним важливим питанням є повернення на поверхню відпрацьованої рідини. При застосуванні технології гідравлічного розриву одна свердловина протягом свого життєвого циклу може утворити понад 3,8 мільйонів літрів токсичних відпрацьованих вод. У деяких штатах США газодобувні компанії накопичували відпрацьовані води у глибоких підземних контрольованих свердловинах, а у штатах Пенсильванія та Нью-Йорк компанії транспортують відпрацьовані води на міські очисні споруди. Розслідування, проведене газетою Нью-Йорк Таймз, виявило, що ці очисні споруди часто не мають потужностей, щоб належним чином фільтрувати та очищати усі забруднюючі речовини, що містяться у відходах буріння, перед тим, як скинути їх у річки, які слугують джерелом питної води. Окрім того, рівень радіоактивності у відпрацьованих водах часто значно перевищував норму і допустимий для потужностей очисних споруд рівень. Тому цю отруєну воду просто випускали у ріки та потічки, які є джерелом питної води для мільйонів мешканців штату Пенсильванія", - повідомила Олена Кравченко.

       Департамент по энергетике США прогнозирует, что до 2035 года добыча сланцевого газа в стране будет увеличиваться на 5,3 % в год. К 2018 году США будут добывать 180 млрд м³ сланцевого газа в год, что составит 27 % от общего объёма газодобычи в стране. Одновременно США намерены постепенно, на 2,6 % в год, снижать объёмы импорта газа.

        Скажите, Вы верите, что зная о таких катастрофических последствиях, США будет строить такие масштабные планы по развитию газодобывающей отрасли в этом направлении!!! Нужно заметить, что в США уровень экологической безопасности далеко не на последнем месте!!! Я не верю!!! Ув. Berezin, вот как раз благодаря таким как Вы, эта псевдопроблема и раздувается среди Украинских граждан.И главное,на что Вы ссылаетесь   : "повідомила Олена Кравченко", "за словами Олени Кравченко","вона зазначає"! А кто это Олена Кравченко!? Что она может "зазначать",если она обычный редактор,которая прочитала статью в интернете и по видимому всего одну,впрочем как и Вы!!! Вот Вам ещё одна,как Вы теперь будете выбирать какой верить,даже не знаю!P.S.Кстати,Комитет Энергетики и Торговли(так он правильно называется)! 

Как и любое новое начинание, внедрение в Польше технологий добычи сланцевого газа сопровождается некоторыми осложнениями. Например, предполагалось, что Польше будет противодействовать Россия, некоторые польские представители бизнеса, заинтересованные в поставках российского газа на польский рынок.В 2005­-2006 гг.  американцы стали применять метод горизонтального бурения и разрывать перегородки между пластами путем закачки в недра специальной жидкости (так называемый гидроразрыв пластов)Этим и объясняется масштабная информационная кампания в Европе и Польше по дискредитации технологий добычи сланцевого газа, которые, как утверждается, «экологически опасны». И, как следствие, уже запрещена добыча сланцевых углеводородов в ФРГ, Франции, Болгарии и Румынии. Отдельные польские политические силы также требуют запретить эту добычу в своей стране.По данным Агентства внутренней безопасности Польши, эту кампания организована российскими спецслужбами, массово подкупившие представителей политических, информационных и экологических кругов Европейского Союза.

                В 2012 году Государственный геологический институт Польши подготовил свой отчет о разведке сланцевого газа в Поморском воеводстве страны. Как утверждают польские эксперты, геологические поисковые работы фактически не причиняют вреда экологии региона. В частности, уровень загрязнения воздуха в районе гидравлического расщепления, а также концентрация метана в грунтовых водах не превышали норму.Фактически эти исследования проводились на европейском континенте впервые, выводы делались на основании полученных в процессе практической добычи сланцевого газа данных. И доказано, что используемые технологии окружающей среде не угрожают. Были опровергнуты и все утверждения об «экологической опасности» разработок месторождений сланцевых углеводородов.Стремясь окончательно снять с повестки дня экологический вопрос, Польша планирует применить усовершенствованные американские технологии кластерного бурения скважин сланцевого газа, уменьшающие площадь участков добывающих работ с 1–1,2 тыс. гектаров до 50–400 гектаров. При этом сроки изъятия земель для проведения подготовительных работ и бурения будут составлять не более шести месяцев, после чего рекультивированные участки будут использоваться по своим предыдущим, т. е. основным целевым назначениям.            

В последнее время польский опыт изменил отношение к вопросам добычи сланцевого газа также и правительства Румынии, которое ранее противилось реализации газосланцевых проектов на румынской территории. Причины названы выше. К проведению геологоразведочных работ румыны планируют привлечь американскую компанию «Chevron».

В 2012 году Польский институт международных дел обнародовал доклад «Перспективы добычи и эксплуатации сланцевого газа в Украине», в котором говорится о необходимости усиления взаимодействия между Польшей и Украиной в разведке и разработке мощного месторождения сланцевого газа в их приграничье. В виде, например, обмена геологоразведочной информацией и технологиями. По оценкам польских экспертов, сотрудничество ощутимо повысит конкурентоспособность Польши и Украины как производителей сланцевого газа.

Таким образом, опыт Польши свидетельствует о беспочвенности заявлений украинских противников сланцевого газа, фактически отстаивающих своей активностью российские интересы, одновременно препятствуя Украине в достижении такой важной для нее энергетической независимости.

Ответ на от Плешко А.В.

Будь-яке втручання людини у природне середовище повязане із екологічними проблемами. Олігархи нехай купують газ безпосередньо в Росії, а для населення і теплопостачання вистачає газу власного видобутку, який, доречно зауважити, продається споживачам втричі дорожче від ціни закупівлі.

Складну проблему мають вирішувати спеціалісти. Дослухаємось до думки старшого наукового співробітника і дійсного члена Української нафтогазової академії Васильченка Анатолія Олександровича у «Дзеркалі тижня». Він закінчив Харківський політехнічний інститут. З 1971-го по 2009 р. працював в УкрНДІгазі у відділі буріння. У 2001 р. захистив кандидатську дисертацію в ІФНТУНГ у м. Івано-Франківськ.

Його стаття має назву: «Сланцевий газ у наших умовах — міхур газу і багато лиха». Отже, Володимир Березін недарма вкладає душу, намагаючись заборонити видобуток сланцевого газу.

В Україні згорнуто геологорозвідувальні нафтогазові експедиції, а гроші скеровано на "сланцеву тематику"

В Україні найкращих геологів позбавили роботи, ліквідували провідні нафтогазові школи - Львівське та Чернігівське відділення Українського державного геологорозвідувального інституту, згорнуто роботи всіх геологорозвідувальних нафтогазових експедицій НАК "Надра України", а гроші натомість скеровано на так звану "сланцеву тематику" з невизначеними перспективами. Про це зазначив у своєму виступі на слуханнях "Екологічні  проблеми видобування сланцевого газу в Україні", ініційованих головою Комітету Верховної  Ради України з питань  екологічної політики, природокористування  та  ліквідації  наслідків Чорнобильської катастрофи Іриною Сех, викладач геологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат геолого-мінералогічних наук Володимир Харкевич.

"Дуже багато людей в Україні, в Європі, у світі виступають проти видобування сланцевого газу, проти застосування цієї екологічно небезпечної технології, - зазначив науковець. - Але є чимало людей, які  роблять усе для того, щоби відкрити цей "ящик Пандори". На жаль, на сході України ми не встигли відвернути страшну екологічну біду.

Але  ви скажете, що Україні ж потрібен свій газ! Я згоден, тільки думаю, що здобути його можуть не політики, а геологи. На щастя, саме українські геологи - одні з найкращих у світі. Саме українські геологи розвідували і експлуатували нафтові і газові родовища Росії, і в багатьох випадках роблять це до сьогодні. Ті ж українські геологи, полтавські науковці, випробовували найглибшу у світі свердловину на Кольському півострові.

Та сьогодні найкращих геологів позбавили роботи, ліквідували провідні нафтогазові школи - Львівське та Чернігівське відділення Українського державного геологорозвідувального інституту, згорнуто роботи всіх геологорозвідувальних нафтогазових експедицій НАК "Надра України", а гроші натомість скеровано на так звану "сланцеву тематику" з невизначеними перспективами. Якщо поновити ці школи, якщо повернути полтавських виробничників, якщо поновити роботи виробничих експедицій, будьте певні: Україна матиме свій газ - і без зайвих політичних спекуляцій".

Информація Комітету Верховної Ради з питань еко-політики, природокористування ліквідації та наслідкив аварії на ЧАЕС