Сбрасуйтесь - где что по ЕС

Василенко Богдан

2 ч. назад

Далеко. Долго ехать. Дорого обойдется. Дорога опасная. Выходные стоит провести с ребенком. Столько дел по дому накопилось! В понедельник - на работу, нужно отдохнуть. Ничего это не даст. С нашими «шоссе» - машину жалко. Без нас управятся. Пропустим забавные телешоу. Нужно одну статью дописать. Будет холодно и дождь. Придет очень мало людей - зачем нам позориться? Придет много людей - нашего отсутствия не заметят.



Столько хороших, убедительных отговорок!

Но мы с женой едем в Киев на воскресный «европейский» митинг. Не ради оппозиции. Не для политиков. Ради будущего. Для себя.

Там не будет революции. Но может случиться Начало.



P.S. Не подскажете, где можно флагами ЕС разжиться?

==================================================

 

"Окружний адміністративний суд Києва 21 листопада прийняв рішення про обмеження проведення акцій на Майдані Незалежності в Києві 22 листопада.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

Він повідомив, що вранці 21 листопада в суд надійшов позов від Київської міської державної адміністрації про обмеження реалізації права КУПР та інших суб'єктів на проведення акції на честь 9 - ї річниці Помаранчевої революції на Майдані Незалежності.

Мельниченко зазначає, що позов суд задовольнив повністю. Своїм рішенням суд заборонив КУПР та іншим з 22 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року встановлювати намети на Майдані, вул. Хрещатик та Європейській площі в Києві.

КУПР подав до КМДА заявку на проведення акції 5 листопада.

"Проте міська адміністрація звернулася до суду лише сьогодні - напередодні самої акції. Про час і місце розгляду судом позовної заяви керівництву організації не повідомили. Розгляд справи відбувся ще в обід, а про наявність вже винесеного судового рішення в організації дізналися тільки ввечері. Таким чином, влада доклала максимум зусиль, щоб перешкодити активістам підготувати належну апеляційну скаргу на неправосудне рішення", - заявляє Мельниченко.

Відповідачами в позові КМДА були дві громадські організації: КУПР і громадський рух "Українська патріотична асамблея". Остання, за даними Мельниченка, ще напередодні відмовилася від проведення заходів у цей день."



"У Франківську у рамках "Євромайдану" встановили перший намет та готують план дій

Нагадаємо, що в Івано-Франківську за прикладом інших міст молодь на вулицях збирається щоби висловити підтримку євроінтеграційному курсу України.

В Івано-Франківську опівночі молодь почала збиратися біля міської ратуші. Опісля було обумовлено встановити наметове містечко на Вічевому Майдані в самому центрі міста. Молодь засуджує вчорашнє рішення Кабміну про призупинення підготовки до підписання асоціації з Євросоюзом. Іванофранківці впевнені, що місце України - в Європі.

Серед учасників зібрання кореспондент "Бліц-Інфо" помітив й депутата Івано-Франківської обласної ради, керівника фракції ВО "Свобода" Василя Поповича. Також присутній член Івано-Франківського міського виконавчого комітету Руслан Руско.

Наразі молодь поставила один намет на Вічовому Майдані. Активні учасники акції протесту сформували організаційний комітет та напрацювали план дій. Згідно них, біля палатки чергуватимуть по 3 чоловік. А небайдужі іванофранківці готуватимуть чай та бутерброди для учасників ації. Ініціатори очіють на встановлення ще декількох наметів. "



 

Донеччани в неділю  висловлять підтримку Угоді про Асоціацію з Європейським Союзом і протест рішенню КабМіну України

 

24 листопада о 12:00 в 14 обласних центрах одночасно  відбудуться креативні акції, що засвідчуватимуть європейський вибір мешканців цих міст. В Донецьку захід відбудеться біля Пальми Мерцелова на бульварі Пушкіна.

«Вийти на центральні площі міст – це наш спосіб сказати собі і світу, що українці не лише зробили вибір, але й гідні його. Прийти на акцію підтримки Угоди в своєму місті – це моральний крок для кожного з нас» - зазначають представники організаційної групи.

«Одна родина не вправі вирішувати долю українців. Донеччани вийдуть на акцію, щоб висловити протест проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом».

Акція в Донецьку пройде у вигляді ряду цікавих паралельних активностей:

1) Фотосушка (фотовиставка донеччан "Чому я обираю ЄС" та "З чим позитивним я асоціюю ЄС");

2) Колективне підписання звернення до Президента Європейського Союзу;

3) Колективне підписання звернення до Президента України

4) Гайд-Парк

 

Організатори запрошують донеччан ставати співавторами Фотосушки  та надсилати свої фотоілюстрації теми «Чому я обираю ЄС» на електронну адресу [email protected] або ж приходити зі своїми надрукованими чи намальованими плакатами на задану тему безпосередньо на виставку, де їх буде розміщено.

 

Захід влаштовується донеччанами для донеччан, тому всіх бажаючих долучитись до його організації просять зв’язуватись з координаторами акції за адресою електронної пошти [email protected] або ж за телефоном +38-095-514-54-22

=============================



 

Comments

У центрі Києва, на Європейській площі розпочався 50-тисячний мітинг на підтримку євроінтеграції України.

Ось був на акції "Євромайдан" у Донецьку. Було прохолодно, забув шапку, напялів на голову кульок:

https://www.youtube.com/watch?v=e1xwwLAYZd0

http://gazeta.ua/articles/politics-newspaper/_svobodivcya-zignali-zi-sceni/527939

29 листопаду на 17.00 збираймося на Євромайдан у Донецьк!

Всім бажаючим звертатися - 0679724486.

Це вже коли Вільнюс буде фінішувати, як фінішувати наші надії:(

Акции по всей Украине можно назвать: "Сетевой хомячок негодуэ". За компами вы хомячки, на улицах - бараны вы и овцы. Особенно доставило вот это: "В центрі Києва вже зібралося понад 100 тисяч людей, які хочуть в Європу". УСАЦА с вас))

Ответ на от kuznec

Можу порадити подвоєному kuznecу поїхати в Київ, зайти у центр мітингувальників і через мегафон оголосити: «А я хочу в таёжный союз». І тоді мої однодумці допоможуть не тільки «УСАЦА» а й «УСРАЦА».

Втім, памперси врятують і дозволять протриматися хвилин зо п’ять.

Ответ на от Yaroslav

Вот ты и проявился! Те, что на евромайдане, те - добрые, чуткие, одухотворенные, толерантные. Это "солнце нашей демократии", они бы меня ни словом ни делом не обидели, бо вони - эвропейци (ну почти). Они бы меня напоили горячим бесплатным чаем Липтон и накормили бутербродами с венской колбасой. Они бы "з повагою вислухали мою думку" и сказали бы, что это мой выбор и я имею на него полное право. Я еще спросил бы: "Нет ли среди вас представителей ЛГБТД-сообществ (которых я не очень люблю)"? Но они бы мне только нежно улыбнулись в ответ.

А ты дерёвня! Какая тебе Европа, лапоть?! Тебе в известном свино-комплексе нечистоты нельзя доверить почистить. Ты ж своей азиатской злобой животных покалечишь. Но ты не плачь. Ты не один. С тобой минимум три человека плюсанувших твой коммент (все же и правда: "разом вас багато...")

P.S. Слушай, как-то не по-мужски получается: ты меня к майданним "однодумцям" отсылаешь. Первой мужской мыслью должна была быть угроза от тебя лично. Не находишь?

Друзі, завтра о 18.00 у Донецьку відбудеться остання акція "Євромайдану" для влади із вимогою виконання В.Януковичем вимог Європейського Союзу та підписати Угоду про Асоціацію з ЄС.

Як ви знаєте, 21-го листопада Камбін України оприлюднив рішення про

припинення процессу до підготовки до підписання УА, що викликало багатотисячні акції протесту "Євромайданів", що тривають і по сьогоднішній день .

ОЦІНКА:

При різному ставленні до ЄС та його окремих країн підписання УА

виражатиметься в наступних речах.

- в меншій кількості побитих чи закатованих у міліції людей

- в більшій прозорості судів, прокуратури.

- в більшій прозорості діяльності органів держ. влади, зменшення корупції

- в реалізації основоположних прав і свобод людини в Україні (від свободи самовираження до права на освіту, житло, тощо)

- в додаткових механізмах захисту від репресій або адміністративного тиску держави на громадянина.

ЄВРОСОЮЗ - НЕ ПАНАЦЕЯ

Можна безліч говорити про потенціал реформ або запозичання передового досвіду, але ці речі більше залежать від нас.

Не чекайте на цій акції "покращення вашого життя вже сьогодні"

Такого не буває. Просто прийдіть і покажіть свою громадянську позицію.

Її буде помітно в Києві і Вільнюсі.

Проте, ЧОМУ ТРЕБА ВИЙТИ НА ЄВРО-МАЙДАН?

Бо завтра відбудеться ОСТАННЯ попереджувальна акція до Вільнюського саміту. Підтримавши її ми можемо змусити президента підписати УА та просто підтвердити величину громадського тиску на керівництво країни, здатність вимагати і домагатися змін в країні.

Але не підтримавши акції в своїх містах, відклавши підписання УА на декілька років - ми заморозимо важливі демократичні процеси та активізуємо механізми свавілля держави на невизначений термін і позбавимо себе шансу на стабільне і , головне, гідне Європейців майбутнє.

Вийти на центральні площі міст - це наш спосіб сказати собі і світу, що українці гідні захищати свій європейський вибір.

ПРИХОДЬТЕ:

П'ятниця. 29 листопада. 18.00. Донецьк. Бульвар Т.Шевченко, біля пам'ятника Т.Шевченко.

Вдягайтеся тепліше. Беріть чай. Буде енергійно, драйвово та по-родинному затишно.

ЄВРОПЕЙЦІ КОСТЯНТИНІВКИ - СЬОГОДНІ ТРЕБА БУТИ В ДОНЕЦЬКУ НА ЄВРОМАЙДАНІ, ПІДТРИМАТИ СВІЙ ВИБІР.

НА 17.00 БУДЕ АВТОБУС. ВСІ БАЖАЮЧІ - КОНТАКТ - 0664638490 

Євген Шаповалов:

Отримавши через соціальні мережі запрошення на Євромайдан у Донецьку, я зв’язався з друзями, і ми вирішили прийняти участь у ньому. Я прибічник євроінтеграції. Добре знаю людське життя в Росії і бачив своїми очами життя в країнах Європи. Тому вважаю своїм громадянським обов’язком публічно висловити свою думку щодо подій, які розгорнулися зараз в Україні.

В Донецьку, біля пам’ятнику Тарасу Шевченку, ми були вже о 12-00. Там стояло з півсотні людей. Молодь монтувала стенд з надписом «Євроремонт», де планувалося збирати підписи за євроінтеграцію. У багатьох присутніх були великі й малі відеокамери й фотоапарати. Коли повз нас демонстративно пройшла велика група людей у формі міліції, всі камери і фото одразу окошилися на них. У атмосфері відчувалася напруга. Десь у п’ять хвилин на першу підійшла велика група людей з боку Облдержадміністрації. Вони були з паралельного Майдану, на який збиралися на бульварі Пушкіна біля копії «Пальми Мєрцалова», і вирішили об’єднатися з нами. Стало веселіше. До того ж буквально у лічені хвилини з різних боків — хто з тролейбусів, хто пішки, хто з парковки — підходили учасники акції, і нас стала вже значна кількість. «Заговорив» портативний гучномовець, всіх запросили до сходинок перед пам’ятником, почався мітинг. Залунав гімн України, який дружно, мелодійно і доволі голосно виконали всі учасники.

У натовпі рясно майоріли жовто-блакитні прапора України. Партійної символіки не було. Виключенням був прапор Європейської партії України, бо на ньому є емблема Євросоюзу.

На відміну від багатьох міст України, заборони на Євромайдан у Донецьку суд не виносив. Також не створювався паралельний провладний Майдан. Донецькій владі, слава Богу, вистачило здорового глузду. Представники донецької «Просвіти» казали, що це заслуга особисто голови ОДА Андрія Шишацького.

Мітинг був побудований у демократичному стилі. Кожному давали в руки гучномовець і три хвилини на виступ. Виступала молодь, старі люди, вчителі, студенти, громадські діячі. Виступи відрізнялися один від одного. Хтось казав про медицину, хтось про пенсійну реформу, про стан бізнесу на Донеччині, про екологію, про ментівсько-прокурорський безпредєл. Але об’єднувало їх дві тези: при цій владі стало все погано, хоча Янукович обіцяв покращення «вже сьогодні», і — бо для дійсного покращення треба рухатися у європейському напрямку.

Всі висловлювали свою обуреність діями сім’ї Януковича,стрімкому збагаченню його старшого сина та близького оточення, у той час, коли народ на Донбасі живе все гірше й гірше.

Один лікар виступив з порадою людям, як поводити себе, коли, не дивлячись на безкоштовне лікування в Україні, пропонують платити гроші. Треба вимагати квитанції або інші документи. От тоді побачите, як вони будуть себе поводити.

Молода дівчинка заявила у виступі, що терпіти все вже неможливо! Люди доведені до відчаю.

Один виступаючий вийшов до гучномовця з поліетиленовим пакетом на голові: «Звертаюся до тих, хто проти асоціації з ЄС. Коли менти надінуть на тебе або твого сина чи онука такий пакет на голову, а ще до якогось місця підключать струм, то звертатися тобі за допомогою буде вже нікуди і захистити буде вже нікому!». Ця промова ефективно подіяла на присутніх.

Одна дівчинка тихо стояла з прапором Німеччини. Коли кореспондент спитав її, до чого тут це, вона сказала, що його їй передали її друзі з Німеччини і сказали, що підтримують вступ України до ЄС.

Так вона демонструє їх і свою підтримку євроінтеграції.

Ведучий мітингу паралельно виступам присутніх, коментував події, які відбувалися у Києві. Майдан, який зігнала партія регіонів, офіційно проходив під егідою Українського Союзу підприємців і промисловців Анатолія Кінаха. Зараз в країні іде боротьба старою політичною і економічною системою проти нової України. Українські промисловці виступали на тому мітингу — це вже вчорашній день, це пенсіонери, які не хочуть і не можуть адаптуватися до сучасних викликів. Вони вже чотири роки при владі, ідучи на вибори, клялися не брати кредитів, критикували за це Ющенка і Тимошенко. Чому за ці чотири роки вони не спромоглися зробити нашу державу самодостатньою? А назва мітингу регіоналів «Збудуємо Європу в Україні»? Так і хочеться запитати: «У вас було чотири роки, то чому ж ви її не побудували?». Вони не здатні це зробити. Тоді ж давайте приєднаємося до спільноти, яка може допомогти нам. Там правила гри, ресурси, демократія. Влада зажадала від Європи кредит у двадцять мільярдів євро! Для чого? Щоб їх хутенько вкрасти? Євросоюз пропонує безоплатну допомогу по два мільярди на рік для підтримки і реформування економіки і демократичних реформ! Кажуть: «Не треба!» — бо звідти ж не вкрадеш?

До мегафону підійшов старий дідусь і тихо почав розповідати, як він був здивований, коли у вересні 1939-го, йому було дванадцять років і він вчився у школі, раптом вся країна почала вшановувати Гітлера і нацистську Німеччину. До того, до літніх канікул, фашизм і нацизм суворо засуджувався партією, а як прийшли до школи 1 вересня, то на стінах, поруч з портретами комуністичних вождів, висіли портрети Гітлера. У центральних газетах Гітлер зі Сталіним вітали одне одного з днем народження, розповідалося, як німецький народ готується до боротьби зі світовим імперіалізмом! Зараз поведінка нашої влади така ж сама. За наказами Януковича Україна, як флюгер, міняє вектори розвитку й політики.

Молодий хлопчина зворушливо і схвильовано звернув увагу всіх на те, скільки людей зібралося у мільйонному Донецьку на цей мітинг. Він сказав: «Всі, хто є тут — народ, а інші — це населення!».

Молода пара прийшла з собачкою, на ошийнику якої була приторочена жовто-блакитна стрічка. Час від часу хазяїн або хазяйка давали песику команду «янукович!», і він люто гавкав кудись угору, за що учасники мітингу йому аплодували.

Нам треба вже було їхати додому, а на Майдані збиралося все більше народу. У більшості це була молодь. Молодь — це наша надія. Бо прийде час, і що ми будемо відповідати своїм дітям і онукам, коли вони колись спитають нас: «Папа, а де ти був, коли нищили Україну?»