СКАМ'ЯНІЛЕ ДЕРЕВО

12 грудня ми, разом з костянтинівськими "свободівцями", були у Бахмуті - куди приїхали активісти з різних куточків Донеччини, щоб взяти участь у загальноукраїнській акції протесту проти свавілля правоохоронної системи області по справі вбивства бахмутського активіста Артема Мірошніченка.

Тому що вона, як завжди, працює проти України.

Головний організатор акцій по Україні - ВО "Свобода":

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2836268-vbivstvo-volontera-u-bahmuti-aktivisti-vijsli-na-akciu-ubitij-za-movu.html

"Активісти упевнені, що причиною нападу на Артема Мірошниченка стала саме його проукраїнська позиція. Вони вийшли з вимогами до правоохоронних органів та суддів. Одна з головних – змінити кваліфікацію справи. Учасників акції обурює те, що спочатку одного із підозрюваних суд відпустив під домашній арешт".

Біля Донецького апеляційного суду зібралося багато людей. 

До зали засідань потрапили не всі - не було місць.

Але це не мало значення, бо головуючий суддя зробив засідання закритим (?) та наголосив, щоб всі, окрім учасників процесу, покинули кімнату.

Головний 16-річний винуватець (взагалі їх двоє, але поки що були судові засідання по наданню запобіжного заходу - іншому вже дали знаходження під вартою, у цього поки що був домашній арешт) вів себе спокійно. 

Але на початку, як це роблять завжди у подібних випадках, вбивця (тільки так) не попросив навіть пробачення за скоєне у близьких Артема.

Тільки коли до нього ближче піднесли портрет вбитого, він опустив голову на стіл. 

 Суддя запросив всіх до зали, щоб оголосити ухвалу про те, що цю нелюдь, нарешті, взяли під варту. Тепер він там, де й повинен знаходитися, - у тюрмі (СІЗО). Нагадаємо, що є безперечні докази вбивства - покази декількох камер спостереження.

https://censor.net.ua/blogs/3165030/vbivstvo_volontera_artema_miroshnichenka_vdeo

Тому той суддя (з Харцизська), що випустив його під домашній арешт, був, м'ягко кажучі, неправий. Що й доказав апеляційний суд.

Біля будинку суду знаходилося геологічно відомство, перед яким вже багато років, як символ, встановлено дружківське скам'яніле дерево.

ЦЯ СВОЛОТА Й Є - ДЕРЕВО СКАМ'ЯНІЛЕ!

Подробиці цієї гучної справи - у середу в друкованій "Провінції" від нашого кореспонденту у Бахмуті Галини Олійнікової.

Щойно вона нам сказала, що її запросили у поліцію чомусь як свідка...

P.S. ❗

️Вбивство активіста та волонтера з міста Бахмута Артема Мирошниченка буде розслідувати Тимчасова слідча комісія (ТСК). Таке рішення підтримали під час розгляду Проекту Постанови про утворення ТСК для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк і громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Сподіваємося, правоохоронні органи доведуть справу до кінця і винні будуть покарані.