Молитва по Небесной сотне в Константиновке

 

Вот и отметили День Небесной сотни в Константиновке. Было человек 150.

Прикрепили фотографи пятерых жителей нашей области, вошедших в Небесную сотню, зажгли свечи, сказали несколько слов, помолились.

http://vk.com/video129585390_170934521

Слова Отца Виталия: «Та єдність українців яка була на майдані, коли кожен один одному підставляв плече, давав чай, тепло свого серця, розбудила велику зміну в свідомості великої нації, розбудила величний український дух. Так, зараз війна і тяжко, але саме коли тяжко, то є випробування – чи ми любимо Україну та один одного. Чи любимо Бога.   Ми знаємо, що не одна сотня полягла. І ми не знаємо, скільки ще ми проллємо своєї крові. Але ми вже знаємо точно, що цей дух, цю свідомість більше не зломати».

 

Отец Дионисий: «Я дуже радий тут бачити стількох людей, присутніх на цьому заході. Сюди вас не с примусу привели, сюди вас привели ваші серця. Бог в єдності. .. Будь яке зло, що робиться, воно робиться з вимоги диявола. Без покаяння ми не змінемо нічого. Якщо донецький край не покаїться за свої злодіяння ми нічого не змінемо і війна буде продовжуватися».

Он прочитал свой вирш:

Я не Шарли, бо Франція мені чужа країна.

З народження я українець,

Отже «Я – це Україна».

«Я - Славянськ, Краматорськ та Іловайськ,

Я – Горлівка, Артемівськ і Луганськ».

І то не воїни загинули в полях,

Там кожен день гине частинка мого «Я».

За мирне небо над своєю головою

Я віддаю частиночку себе.

Солдате, я с тобою!

 

Организаторами впервые для подобных мероприятий была группа «В контакте» Константиновка-Украина.

Вот, что они ввывесили у себя на страничке:

«За рахунок зусиль нашого пабліка на акцію вдалося зібрати до сотні громадян нашого міста. Ми висловлюємо величезну подяку всім, хто прийшов і вшанував пам'ять Небесної Сотні. Герої не вмирають! Слава Україні!

п. с. (1) ніхто з так званих прихильників днр, так і не наважився прийти, незважаючи на численні погрози зіпсувати нашу мирну акцію.

п. с. (2) Також хотілося б звернутися до місцевих газет і тб: наше інформаційне співтовариство готове до співпраці, і ні у кого немає сумнівів, що за сприяння місцевих мас-медіа на акції була б присутня ще більша кількість людей».

 

Вот что в эти дни год назад писала «Провинция»:

http://www.konstantinovka.com.ua/…/2014/02/gorod_prispustil…

http://www.konstantinovka.com.ua/news/2014/02/a_gde_zhe_tank

 

Было предложено по пятницям вечерами проводить такие встречи.

Comments

    Царство Небесное невинно убиенным, за свободу Украины. Было очень грустно и в то же время радостно от того, что и в депресивной Константиновке много молодых людей, не поддавшихся пропаганде "кисель ТВ". Хорошие и милые молодые лица. Спасибо вам ребята за этот вечер памяти.