Глибинна історія України в вишивці

Вчора у міському краєзнавчому музеї відкрилася незвичайна виставка "З нами Бог і Україна!". 

Вона присвячена ювілею - сто років підняття над Донбасом державного прапора (цитата - в кінці).

По-перше, виставка дає можливість нашим вчителям провести тут урок історії країни через символи та знаки - від Аскольда (князя) до Аскольда (позивний бійця АТО).

По-друге, це чудова частка нашої української Костянтинівки - разом з пам'ятником Киборгам, меморiалами загиблим героям - захисникам Незалежності Вітчизни та Загиблим в голодоморах, Прапором Сергію (на знак С.Ісаїва - костянтинівця, героя АТО), внутрішнім розписом православної церкви, що показують Хрещення України-Русі та багато чого іншого.

І виставка - частка такої екскурсії.

І ВОНА БУДЕ В НАШОМУ МІСТІ ЦІЛИЙ МІСЯЦЬ ДО КІНЦЯ ЛИСТОПАДУ!!!

Можна багато говорити - що ти за Україну, але не знати її, значить не розуміти та не любити!

Приходьте - подивіться самі.

А подробиці уроку, який провела на презентації автор цих вишивок, вишиванок та рушників - Людмила Огнєва, ви узнаєте, якщо в цю середу купите паперову "Провінцію!

Л.Огнєва надала цитату, яка точно показує дату, коли був піднятий прапор над Бахмутом, з якої зрозуміле - чому вона присвятила виставку цієї вкрай значної для нас події:

"11 листопада 1917 р. у Бахмуті відбулося українське свято з приводу сформування українського військового куреня. Командиром куреня був підосавул Дубовик. Чисельність частини 800 козаків і старшин. Після молебні голова Української повітової ради Р.І.Ляшенко підніс козакам прапори, звернувся до них з такою промовою: "...Шановні брати вільні козаки України! Даю вам цього прапора рукою українського народу повіту, од якого я є представник. Ви повинні дати обіцянку, що ви будете виконувати тільки те, чого бажає народ і вимагає Українська Центральна Рада. Я покладаю надію, що ви збережете на Україні спокій і лад". Свято закінчилось парадом і мітингом [Селянська спілка. - 1917. - 25 листопада.]".

http://referatu.net.ua/newreferats/7575/184309/?page=2