Костянтинівський суд сьогодні оголосить вирок по справі айдарівців (обновляется)

По состоянию на 13.15 (07/12/2017), заседание еще не началось. По всей видимости, оглашение задерживается в связи с похоронами бывшего судьи Чернецкого В.А., скончавшегося вчера от болезни.

Однако, среди присутствующих можно наблюдать человек 10 в гражданском, короткостриженых (бритоголовых), крепкого телосложения. По мнению пришедших на судебное заседание общественников, эти «крепкие парни» - «титушки», которых «привел» представитель военной прокуратуры.

Как сообщают из суда общественники, можно было наблюдать, как эта «группа спортсменов» организованно зашла, а потом вышла из зала заседаний — как по команде.

Общественники опасаются, что из-за «незваных гостей» на всех мест в зале не хватит.

В свою очередь, судья-председатель судебной коллегии пообещала дать для СМИ развернутую информацию по делу, которой «Провинция» обязательно поделится с нашими читателями.

********************

Приходьте сьогодні на 13.00 до Костянтинівського суду, щоб підтримати бійців батальйону "Айдар", над якими знущаються правоохоронці ("Провінція" відслідковує цю справу з самого початку з 2015 року). Сьогодні суд оголосить вирок по цій справі.

Вчора ми були присутні на закінченні дебатів та проголошенню останніх слів. Це було дуже емоційне та переповнювало відчуттям несправедливості від того, що там коїлося.

Повний звіт з коментарями читайте у друкованій "Провінції", а зараз приходьте.

Звернення бійців до всіх нас:

"Як вам відомо суд над нами за виконання службових обов’язків в районі активних бойових дій вже триває два роки. І ось ми вийшли на «фінішну пряму», тобто судові дебати. Прокурор за свої необґрунтовані обвинувачення, ЯКІ (ТУТ УВАГА) ЗАПЕРЕЧУЄ САМ «ПОТЕРПІЛИЙ» і які не мають жодного доказу запросив по 10 років позбавлення волі.

Як у війську кажуть: «воїн повинен терпіти всі тяготи й позбавлення військової служби» але ж терпінню є межа. Звісно «військовому прокурору», який НЕ МАЄ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ й малює собі якісь дулі в судовому засіданні, байдуже на тих хто захищав його сон, життя, байдуже на всю Україну і наші закони. Ми й не просимо помилування чи жалості- ми чекаємо на ЗАКОННІСТЬ Й СПРАВЕДЛИВІСТЬ. Зараз наші «очікування» на законне рішення в руках Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області.

А всі хто бажає побачити як то все відбувається запрошуємо в судове засідання. З повагою вірні Україні, Народу, Присягі бійці батальйону Айдар Яма, Спікер, Рекс".

На захист першого АТОшника Херсонщини Миколи Агапова піднялася Херсонська міська рада:

http://khersonline.net/novosti/obschestvo/98317-zavtra-sudyat-aydarovca-iz-hersona-mikolaenko-poruchil-gotovit-v-sud-pismo-v-ego-podderzhku.html

http://www.grivna.ks.ua/news/mer-hersona-poruchil-gotovit-v-sud-pismo-v-podderzhku-aydarovca-agapova

https://www.facebook.com/mersadomu/videos/1537045416372158/