Костянтинівці приєнались до всеукраїнскої акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” (Відео)

Сьогодні, о 12 годині, біля Костянтинівського будинку культури, місцеві активісти провели локальну, в рамках всеукраїнської, акцію - “Костянтинівка питає: Хто замовив Катю Гандзюк?”

Як і слід було очікувати, людей прийшло не багато, можна сказати — майже уся свідома та прогресивна частина Костянтинівки. Звісно, дехто був зайнятий своїми справами, або ж моніторив інши заходи. Бо, окрім цієї акції, сьогодні українці відзначають День Європи в Україні, але що ще більш найважливіше, сьогодні — 75 річниця депортації кримських татар радянським тоталітарним режимом. З боку влади були поодаль присутні два поліцейських.

Невеличкий екскурс в історію зробила ведуча — очільник відділу освіти міста Ольга Барабаш — вона розповіла про історичні події, як саме відбувалась депортація кримських татар, як страджали та гинули люди.

Також було порушено тему спротиву українців радянській окупації за часів другої світової війни. Ольга Вікторівна навела власну історію з життя її близьких, коли люди були вивезені та згодом загинули лише за те, що допомогали воякам УПА.

Цікавою історією поділився очільник Костянтинівських ліквідаторів ЧАЕС Олександр Дерека — коли в юнацтві його родина отримала квартиру в Воркуті, їх багатоповерхівку застроїли з трьох боків “зонами”.

З політичною промовою виступив Олександр Меланченко, який сказав, що, нарешті, до влади прийшли патріоти.

В цілому, відбулась плідна та цікава дискусія.

Нагадаємо, це - наймасштабніша загальнонаціональна мирна акція за минувші 5 років, в якій взяли участь 40 українських міст та 8 світових столиць. Востаннє Україна збиралася так на ЄвроМайдани.

Подробиці — читайте в наступному числі паперової Провінції.

Вл. інф.