Нащадки засновників Кіндратівки дають урок шанування свого коріння

Це свіже про менонитів:

https://focus.ua/archivist/406311/

https://bigkiev.com.ua/proshhaj-oruzhie/

Ця людина з вологими очима - Віктор Піткау, який сьогодні приїхав з Німеччини до нашої Кіндратівки, щоб презентувати свою нову книгу про історію заснування цього села менонітами, їх роботу та життя. Також він приймав участь у відкритті памятного знаку на честь цієї важливої частки історії Донеччини та України.

  

В сільскому клубі провели презентацію, зробили концерт та шанування нащадка наших земляків.

Підробиці - у газеті "Провінція", у тому числі промова голови Товариства ім.О.Тихого Є.Шаповалова про те, що насправді до менонитів тут були заапорожські казаки, що Катерина та московська влада знищувала їх та давала землю чужим, тощо.

Але вологі очі у Віктора Піткау були тому, що то його особиста історія. Особиста подяка своєму батькові, який народився у Кіндратівки та пройшов жахіття сталінських репресій.

Але ми з свого боку вдячні йому, тому що він нам показує (ми знайомі з 2012 року) приклад - як треба знати та вивчати історію своїх предків та шанувати свої коріння.

Ми вдячні організатору та натхненнику цього вкрай важливого заходу голові ГО "Дружківська спілка Самаритянин" пані Ганні Бабич та кервіництву Кіндратівської сільради.