Щойна сесія: новий Ю.Разумний старому: "Тут ідіоти не сидять!"

Щойно закінчилася 3 позачергова сесія Костянтинівської міської ради нового скликання. 

По-перше - ми вітаємо нову владу за те, що прямі трансляції вже стали традиційними, що їх бачить все місто і що відео розміщюється на сайті влади відразу після закінчення сесії. Попередники 10 років від цього відморожувалися.

http://konstrada.gov.ua/novini/1972-pozachergova-3-sesiya-kostyantinivskoji-miskoji-radi-7-sklikannya

По-друге - вперше за 10 років 30 грудня в коридорах Міськради немає запаху вінегретів та всього, що було невід'ємною частиною чиновничого застілля. Сподіваємося, що й завтра влада буде займатися вбитим містом, а не "своєю утробою"(під ялинку буде апаратна нарада).

По-третє - ці 10 років, що на сесіях відверто шлангували депутати-комуністи та голосували "аби проти" закінчилися. Просто так - проти вже ніхто не голосує. Ось, наприклад, проти зміни до бюджету (перше питання) проголосував тільки депутат від Оппо-блоку, головний інженер "Конті" Валерій Переломов. Він, до речі - 13-й по рейтингу самих багатих депутатів (дивіться свіжу "Провінцію" стор.28).   

По-третє - карантинний режим дотримувався жорстко - О.Азаров з трибуни постійно нагадував про необхіність закривати маскою дихальні шляхи, а по залі постійно ходили поліцейські та робили зауваженя, якщо у деяких обранців маска сповзала з носу.

Тон сесії, як і на попередньому засіданні, задала депутат також Оппо-блоку і також працівник "Конті" (16-та по рейтингу) Юлія Бова. На попередньому вона відмовилася вести протокол (нам сказала, що один раз вела, але далі 5 років на зобов'язана). Це незвичайно, бо вона перейшла з попереднього скликання, а на ньому вела себе "як мишка".

Вона несподівано втрутилася у спокійний хід сесії, причому з одного з самих цікавих питань - премія та надбавка міському голові. Юлія Юріївна запропонувала не відразу призначити О.Азарову 150% премії до окладу та 50% надбавок (як і попередньому), а призначити за квартал, щоб потім подивитися та дати за результатами роботи.

У попередній владі це б був розрив шаблонів, неймовірна зухвалість. Але тут, хоч і не зовсім, але пройшло!!!

Спочатку депутати від ОПЗЖ стали противитися, а юрист Анастасія Боєва, що доповідала, взагалі сказала, що це неможливо.

На що Ю.Разумний (перший по рейтінгу по багатству) повстав: "Що ви робите!? Тут ідіоти не сидять!". Тобто він, як новий депутат звернувся до себе (бо юристка 10 років була його креатурою) старого з таким звинуваченням.

Отак люди самі визнають - ким вони були раніше...

Але всіх примірила пропозиція зробити це, але не через 3 місяця, а через пів року. І це запропонував сам Олег Анатолійович.

Тобто - давайте тепер містяне дивитися пів року 2021 - чи заслужить Азаров ці шалені надбавки та премії?

Але шкода, що не підтримали пропозицію депутата Л.Степаненко (шоста за рейтингом) - призначати премію керівнику міста кожен місяць...

ОТАК ТИХО АЗАРОВ, ЯК І ДАВИДОВ БУДЕ ОТРИМУВАТИ БІЛЬШЕ ФОНДУ ЗАРПЛАТНІ, НІЖ МЕРИ БАХМУТУ, ДРУЖКІВКИ, КРАМАТОРСЬКУ І ВСІХ МІСТ КРАЇНИ - ДО 120 ТИС ГРН???

Бурхливе обговорення відбулося під час розгляду питання: "Про комплексну програму фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Міська стоматологічна поліклініка Костянтинівської міської ради» та його розвитку на 2021-2023 роки".

Дупатат від "Слуги народу" Олександр Золотенко (один з самих небогатих - 32 за рейтингом), як практикуючий стоматолог (керівник приватної студії естетичної стоматології "Алмаз") вкрай професійно "полупцював" директора цього комунального підприємства В.Лігастаєва. 

Слухаючи це - у пристутніх не могли не застогнати зуби, бо, дійсне, як може лікар-стоматолог на рік використовувати   

витратних матеріалів для лікування на 3,5 тисячи гривень?!

Головне - на чому акценував Олександр Миколайович - що це не є нормальна самогосподарча установа, якщо більшість грошей йде неформально - на кишеню( "неконтролюємий поток фінінсів"). .

 "Але у нас скрізь камери відеоспостереження і ми все рахуємо! Та збираємо потреби від лікарів, які ми задовольняємо менш ніж на 80%", - мляво відбувався В.Лігостаєв. 

"Ми вважаємо, що це невдоволення Вашою роботою не тільки від депутата, але від всіх мешканців. Тому готуйтесь відповідати, а ми будемо контролювати!", - закінчив дискус О.Азаров.

Далі питання були про перейменування установ, надання землі та інші. З того, про що сказали керівники освіти, культури, соцслужб - наступна сесія буде більш болюча - про посадови одиниці в їх установих. І туту без скорочення не обійдеться.

Печалька - від сесії до сесії кількість депутатіів постійно зменьшується - не було цілих 5, а це <15%!

Галерею світлин з сесії ми завершуємо тим, що сьогодні коїться за 30 метрів від Міськради на зупинці електропотягу. Там дуже символичні надписи...