Щодо кризи в Костянтинівській освіті. Коли попустить?

Критична ситуація склалася в дошкільних закладах Костянтинівки. Вже місяць в садочки не завозяться овочі, два тижні - м'ясо та риба. Я не можу вжити жодних заходів. За два дні до завершення службового розслідування та мого відсторонення від виконання обов'язків начальника управління освіти, міський голова Азаров сам !!! звернувся до суду з проханням призупинити розслідування!!! Розслідування призупинено, проте міський голова до виконання обов'язків мене не допустив. Їх ніхто так і не виконує. Міський голова не контролює стан справ в найголовнішій галузі громади!!! Не здійснюється підготовка закладів освіти до нового навчального року!!!

Таку заяву оприлюднила начальница Костянтинівського відділу освіти О.Барабаш на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, наприкінці червня, міський голова Костянтинівки О.А. Азаров звернувся до суду із заявою про зупинення службового розслідування щодо О.Барабаш. Заяву мер подав до Донецького окружного адміністративного суду, який розглядає позов О.Барабаш до голови громади про визнання протиправним та скасування його розпорядження №151-ос від 26 квітня 2021 року «Про проведення службового розслідування».

Ще раніше, О.Барабаш звернулась до міського голови О.Азарова з листом - "Відкрите звернення до міського голови Азарова О.А.":

"Звертаюся до Вас з вимогою терміново вжити заходів з підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону. Повідомляю про те, що після мого незаконного відсторонення на два місяця від виконання посадових обов’язків, управлінням освіти не здійснюється вирішення нагальних проблем з забезпечення функціонування закладів освіти та підготовки їх до нового навчального року, а саме:"

На сьогодні Ольга Барабаш перебуває в невизначеному статусі - розпорядження про її відсторонення від виконання посадових обов'язків було. А розпорядження про скасування відсторонення - немає. Фактично до роботи її не допускають.

Власн. інф.