На краю степу. Бельгійська архітектура Костянтинівки

2 лютого о 14.00 у Костянтинівському міському краєзнавчому музеї (вул. Трудова, 388) відбудеться відкриття виставки «На краю степу. Бельгійська архітектура Костянтинівки», у межах проекту «Жовта лінія», продовження проекту "Заново відкриваємо історичну спадщину Східної України" – «Музей відкрито на ремонт II». Тривалість виставки – 2 тижні, згідно з графіком роботи музею.

Жовта лінія – символізує попередження, привертає увагу і попереджає про можливі втрати. Проект «Жовта Лінія» – це документація об’єктів архітектурної та монументально-декоративної спадщини 19-20 століття на території Донецької та Луганської областей. Українські музеї ще з радянських часів унаслідували вибірковий метод роботи з історією. До сьогодні деякі інституції вдаються до витіснення незручної історії та приховування неоднозначних фактів. Це призводить до втрати надзвичайно важливих знань та артефактів. Багато цінних архітектурних споруд та творів монументального мистецтва сьогодні під загрозою руйнування, як з ідеологічних так і з побутових причин.

«Жовта Лінія» покликана окреслити та звернути увагу на важливі і недостатньо актуалізовані сьогодні архітектурні явища. Фото та відеодокументація, представлена у форматі музейної виставки, не тільки наголошуватиме на необхідності архівування і систематизації даних про важливі об'єкти, а й популяризуватиме їх серед місцевого населення, тим самим просуваючи ідею збереження таких пам'яток.

Організатор проекту – Мистецький напрямок Українського кризового медіа-центру за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується USAID. За додатковою інформацією звертатися:

[email protected], +38 095 856 93 86