Пільгові ліки костянтинівцям знову доступні

За 7 робочих днів у Костянтинівці медики вже виписали більше 2000 пільгових рецептів. Для порівняння, минулого року за аналогічний період ця цифра не сягала навіть сотні. Отож, кількість бажаючих скористатися можливістю отримати допомогу у вигляді безкоштовних лікарських засобів за урядовою програмою «Доступні ліки» у 2018 році зростає.

Майже на півмільйона збільшилася також сума державної допомоги місту на дані цілі, повідомила головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Шишимарєва: «На місто було виділено 1 мільйон 767 тис. грн., або 147 тис. грн. на місяць – це наш ліміт. У минулому, 2017 році, цей показник складав 1 млн. 300 тис. грн. Також реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню,у цьому році збільшився на 41 одиницю».

Безкоштовні ліки можуть отримати хворі, які знаходяться на диспансерному обліку захворювання серцево-судинної системи, які супроводжуються гіпертонічною хворобою або іншим підвищенням тиску, також люди, які страждають на бронхіальну астму та цукровий діабет 2 типу.

Щоб скористатися програмою «Доступні ліки» необхідно звернутися до дільничного лікаря. Після огляду спеціалістом, людині виписується рецепт на препарат, який вони обрали з лікарем. Необхідні медикаменти хворий зможе отримати або повністю безкоштовно, або з несуттєвою доплатою в аптеках, які беруть учать у програмі. У місті Костянтинівці таких аптек наразі шість. Вони розташовані майже у всіх частинах міста: аптека № 230, яка має 2 пункти. Один знаходиться по вулиці Ціалковського, а другий – на площі Перемоги. У будівлі поліклініки ЦРЛ, аптечних пунктах амбулаторії № 2 та у терапевтичному корпусі ЦРЛ (колишньої 5-ї лікарні).

Юлия Дерека, "Антикризовий медіа-центр".