У Костянтинівці затримано підозрюваного у розбійному нападі на пенсіонера

Зловмисник напав на потерпілого на порозі власного будинку, прив’язав його до стільця та «вибивав» інформацію про схованки цінних речей. Його було затримано наступного дня співробітниками карного розшуку місцевої поліції.

Ввечері 6 лютого до чергової частини Костянтинівського відділення поліції за допомогою звернувся мешканець с.Іллінівка Костянтинівського району. Чоловік розповів, що невідомий скоїв наліт на нього, коли він тільки-но відкрив двері квартири, катував його, а потім викрав гроші та інші речі.

В ході оперативних заходів оперативники отримали прикмети зловмисника, а жертва впізнала в ньому свого колишнього сусіда. Знаючи, що його шукають, нальотчик почав переховуватися.

В момент зміни місця схованки його було затримано.

З’ясувалося, що підозрюваний в силу сусідських відносин знав, що у старенького є гроші, а тому в темний час прийшов за знайомою адресою та одразу почав бити господаря. Далі – прив’язав до стільця та почав вимагати кошти. Намагаючись врятувати собі життя, потерпілий виконав вимоги розбійника.

66-річного чоловіка було доправлено до медзакладу з тілесними ушкодженнями.

Що стосується особи затриманого, це – 33 річний раніше засуджений за аналогічний злочин мешканець тимчасово окупованого Харцизька, який деякий час проживав в Іллінівці. Наразі його затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють його на причетність до інших злочинів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій, поєднаний з проникненням у житло», за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Речові докази вилучено.

Бахмутський відділ поліції