"КОЛОРАДИ" НАСТУПАЮТЬ

Щойно разом з воєнним комендантом міста та заступником міського голови випадково наткнулися на таке: 

Це на Червоному - на пам'ятному знаку Герою СРСР, який геройські загинув у 2-й Світовій Миколі Носулі.

Хто і коли це робив?

Зараз цім займається поліція.

Нагадаємо, що згідно п. 3 статті 173 Адмінкодексу:  "Публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення тягне за собою штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення. Якщо порушення вчинене повторно протягом року, то штраф становитиме від 150 до 300 мінімумів або адмінарешт на строк до 15 діб". 



Як пояснюється, георгіївська стрічка стала в Україні символом російської окупації та агресії. Вона має вигляд смужки з трьома чорними і двома жовтими (або помаранчевими) смугами. Згідно офіційної інформації, заборона "колорадської стрічки" сприяє посиленню охорони громадського порядку, уникнення провокацій з її використанням. При цьому забезпечені права осіб, які мають законне право на використання гвардійської стрічки та її зображення (наприклад, ветерани, нагороджені Орденом Слави). 



Нагадаємо, у 2015 році георгіївську стрічку оголосили поза законом у Білорусі. Влада країни в "добровільно-примусовому" порядку рекомендувала використовувати червоно-зелену стрічку кольорів прапора Білорусі, прикрашену цвітом яблуні. 

Ми самі писали про те, що треба привести пам'ятний знак в нормальний стан - 

https://www.konstantinovka.com.ua/newspaper/fotofakt/neizvestnyi-pamatnik-neizvestnomu-gerou

 

Але, щоб таке...