Покарання за проведення незаконного референдуму - 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік

Вироком Костянтинівського міськрайонного суду 49-річну місцеву мешканку визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

В ході судового розгляду прокуратурою Донецької області надано достатньо ґрунтовних доказів того, що у травні 2014 року, під час перебування м. Костянтинівки під окупацією незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», вказана особа надала бойовикам добровільну згоду на зайняття посади голови дільничної виборчої комісії з організації і проведення незаконного референдуму щодо визнання так званої державної самостійності «ДНР».

Перебуваючи в приміщенні спортивного залу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8, де було організовано роботу вказаної комісії, жінка видавала підлеглим членам комісії бюлетені для голосування, контролювала їх дії, а у подальшому підписала та передала протоколи щодо його результатів представникам терористів.

Враховуючи щире каяття обвинуваченої та активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Прес-служба прокуратури Донецької області