Поліцейські Костянтинівки затримали бойовика, який ховався чотири роки

В 2014 році чоловік служив на блокпості терористів. Після звільнення міста переховувався спочатку в РФ, а потім повернувся до Костянтинівки. Працюючи таксистом, був дуже обережним та нічим не видавав свого минулого.

До незаконного збройного формування новобранець вступив під впливом російської інформаційної пропаганди. На посаді чергового блокпосту 28-річний житель Костянтинівки незаконно здійснював огляд транспорту і громадян.

Через два місяці чоловік розчарувався в службі та з початком звільнення півночі регіону українськими військами терміново залишив лави бойовиків та виїхав у пошуках кращої долі до РФ. Але життя на чужині не принесло очікуваних результатів, тому екс-бойовик повернувся до рідного міста.

Побачивши, що багато місцевих учасників НЗФ були викриті поліцією, чоловік ретельно приховував своє минуле. Влаштувався таксистом і тривалий час створював імідж законослухняного громадянина.

Однак, незважаючи на те, що минуло більше чотирьох років, поліцейські зібрали достатньо інформації щодо його причетності до терористичного угрупування.

Відносно бойовика відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Уникнути кримінальної відповідальності чоловік міг би, добровільно здавшись до поліції. Згідно з ч.6. ст. 260 Кримінального звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Костянтинівське відділення поліції Донецької області