ПАМ'ЯТИ АРТЕМА. ПРОСТИ НАС! ПАМЯТАЄМО, НЕ ПРОСТИМО!

ЦЯ СТАТТЯ ВИЙШЛА У ДРУКОВАНІЙ "ПРОВІНЦІЇ", КОЛИ АРТЕМ ЩЕ БУВ ЖИВИЙ.

ВІН ПОМЕР СЬОГОДНІ - 6 ГРУДНЯ. 

АЛЕ ВІД ЦЬОГО ВОНА СТАЛЕ ЩЕ БІЛЬШЕ АКТУАЛЬНІШОЮ.

СВІТЛА ПАМЯТЬ

Кого вирощують в наших спортклубах і училищах?

Кілька років тому ми писали в «Провінції», як дві студентки, які приїхали зі Львова та проводили по школах і училищам «уроки Майдану», були збентежені зустрічами з нашими підлітками. «Вони відкрито заявляють, що хочуть вирости і йти вбивати українців», - засмучувалися дівчата. Але, знаючи настрої в педагогічному середовищі, тут це нікого не здивувало. Люди, що працюють в установах освіти, культури, спорту, які отримують зарплату від жебрака-держави (яка 6 років відбиває агресію РФ), відверто працюють проти неї. Але, як кажуть, «жебрівщіна» зробила свою справу. Захмарна показуха в патріотичному вихованні породила великий відсоток голосів за антиукраїнські сили на виборах, але головне — кого за ці роки тут виростили.

Увечері 29 листопада у Бахмуті сталося те, що повинно було статися. П'яний 16-річний студент Педагогічного (!) коледжу, який був одним з кращих спортсменів міста з єдиноборств (бокс, бої без правил і т.п.), в компанії зі старшим, раніше судимою підлітком, по-звірячому забив невеликого росту, щуплого 38-річного чоловіка. Потерпілий перебуває в комі й життя його на волосині ... Зловмисника швидко вирахували та затримали по камерах відеоспостереження.

А тепер, увага — він вбивав (судячи по відео і наслідків) Артема Мірошниченка (так звуть місцевого патріота, який з 2014 року допомагає армії та виступає на проукраїнських акціях) - для, як висловився підсудний, «тренування». Але цього мало, активіст вже давно і завжди принципово говорить українською. І, ясна річ, коли його стали бити, на ній і кричав (є, навіть, свідки). За що тепер на межі життя і смерті.

Останнє цілком могло б бути версією, якби не підтвердження цьому в суді. Коли приймали запобіжний захід (дали домашній арешт) цей «педагогічний спортсмен» сказав, що не розуміє українською, тому його адвокат запросив ПЕРЕКЛАДАЧА!

Якщо ви думаєте, що ми це написали для того, щоб ви задумалися — куди віддавати своїх дітей, то неправда — це далеко не про це. Ми з 2014 року наполегливо звертаємо увагу керівництво країни та області на показуху, яку влаштовують під виглядом патріотичного виховання у нас, в декількох десятках кілометрів від фронту. Влаштовують нахабно і цинічно на українські гроші. І «нова жебрівщіна» продовжується в тому же дусі ...

Г.Олейнікова, кор.пункт «Провінції» в Бахмуті.

Від редакції

Ми попросили Галину Олійникову відстежувати судовий процес. А також передати слова підтримки та побажання швидкого одужання Артему і його близьким. Ми будемо молитися за нього!

Comments

     

    Громадські організації Донеччини та Луганщини написали спільне звернення до центральних органів влади з приводу вбивства активіста з Бахмуту Артема Мірошниченка. Ініціатором його прийняття виступила "Українська Народна Рада Донеччини та Луганщини"



    Публікуємо повний текст заяви



    "6 грудня 2019 року помер волонтер, проукраїнській діяч Артем Мірошниченко, мешканець міста Бахмут, який тиждень перебував у комі після жорстокого нападу. 29 листопада його по звірячому побили підлітки 16 та 17 років, які займаються бойовими мистецтвами. Причиною агресії стала громадянська позиція Артема, а саме - та обставина, що на запитання нападників він відповів українською мовою.



    Одного із зловмисників - Миколу Барабаша, студента місцевого педагогічного коледжу, затримали наступного дня. Є два відео з камер спостереження, де можна побачити, що він саме вбивав Артема: бив вже непритомну людину головою по бетону. Є заяви вбивці на суді, що він був напідпитку, на Артемі відпрацьовував удари, і що він не розуміє української - тому йому потрібен перекладач. Суддя Артемівського міськрайонного суду Олександр Любчик вирішив, що для вбивці цілком достатньо домашнього арешту.



    Ми, “Українська Народна Рада Донеччини та Луганщини”, та всі, що нижче підписалися, вважаємо вбивство Артема Мірошниченка черговим злочином проти України, продовженням війни проти українського Донбасу, жертвами якої стали Дмитро Чернявський, Володимир Рибак, Володимир Наумов, Іван Пантелєєв та десятки інших патріотів України з Донеччини та Луганщини.



    Вимагаємо:



    1. Негайної зміни запобіжного заходу на взяття під варту.



    2. Проведення розслідування слідчою групою МВС та Генпрокуратури.



    3. Звільнення керівництва Бахмутського педагогічного коледжу та проведення переатестації всіх педагогів комісією Міносвіти.