COVID-19 вже в Костянтинівці (інформація оновлюється)

ДРУГА ПІШЛА.

Як щойно (23 квітня вечір) написав у себе на ФБ голова ОДА П.Кирилееко: "Три нові випадки COVID-19 виявили сьогодні на Донеччині в результаті ПЛР-дослідження. Пацієнти із різних міст та різного віку: 28-річний чоловік з Миколаївки, 43-річна жінка із Покровська, 60-літня жінка з Костянтинівки. Об’єднує їх те, що вони повернулися з-за кордону, з Російської Федерації. Саме тому у встановленому порядку їм було проведене тестування. 

Усі ці люди після повернення знаходилися на самоізоляції. В усіх хвороба протікала й протікає безсимптомно, у легкій формі, тому лікування вони наразі отримують амбулаторно. 

Вкотре звертаюся до жителів області: не порушуйте умов карантину. Ви можете бути носієм вірусу, навіть не підозрюючи цього. Пам’ятайте про це і не наражайте на небезпеку ні себе, ні інших ".

Нагадаємо, що амбулаторно в Костянтинівці вже лікується хворий на Ковід19, який приїхав з Польщі.

 

=================

Директор КНП «Инфекционная больница Константиновки» Н.Шейченко дала подробную информацию о ситуации в ее больнице журналистам «Громадського контролю»:

https://www.youtube.com/watch?v=qIn04ZirIKo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2oFtdlRmRvA9g46fGBr0P4Q3kpNAax0orDn1xEBl7mIv5xwKB5Od5fmQc

ПІШОВ ПЕРШИЙ КОСТЯНТИНІВЕЦЬ:

 

18 квітня на своїй сторінці у фейсбуці голова Донецької ОВЦА Павло Кириленко написав -

"Маємо ще один позитивний результат ПЛР-дослідження на коронавірус - у 39-річного жителя Костянтинівки. 

На початку квітня він повернувся із Польщі і після повернення перебував на самоізоляції. Скарг на стан здоров'я не мав. ПЛР-дослідження йому провели як особі, яка перебувала за кордоном. 

Отже, на сьогодні у Донецькій області маємо 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, які були зареєстровані від самого початку оголошення карантину. 

Один з цих випадків закінчився летально, 8 пацієнтів одужало, 5 продовжують лікування".

На жаль комунікації керівництва та відповідальних в області за роботу по боротьбі з коронавірусом на такому рівні, що тільки через цю сторінку і під час прес-конференції в ОДА можна щось почути та задати питання.

А наступна прес-конференція буде тільки у вівторок 21 квітня...

Що робити - по роботі з пресою наші очільники повернулися до часів Януковича. Бо інформувати населення їм просто не потрібне.

Шановні жителі міста!



Доводимо до вашого відома, що відповідно до розпорядження уповноваженого керівника з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 04.04.2020 заборонено з 6 до 24 квітня 2020 року регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському транспорті. Перевезення пасажирів по місту Костянтинівка буде здійснюватися лише для осіб, які працюють на підприємствах, установах, організаціях життєзабезпечення міста за перепустками, та за умови наявності у пасажирів засобів індивідуального захисту, в межах кількості місць для сидіння.

Перевезення буде здійснюватися з 6.30 до 10.00 та з 14.30 до 18.00 за існуючими маршрутами.

 

===============================

Друзі, нарешті з'явилася гаряча лінія обладміністрації по питанням епідемії. Можна дзвонити з будь яких питань, у тому числі з питань наглого кришування нашою поліцією лівої торгівлі горілки та цигарок. На  5 квітня по всьому місту продовжують працювати ці кіоски. Тільки малу частку з них закрили, а деякі демонтували. На це скаржаться власники кіосків квітів, галантереї, сувенірів тощо. Чому цім бандитам можна, а нормальним, законним торгівцям ні? 

Ось про це можна й дзвонити на цю лінію.

До речі - від багатооплачуваної (від радника 70 тис до мера і секретаря 100 тис на місяць) костянтинівської влади ми такої горячої лінії чи постійних брифінгів ніколи не дочекаємося. 

 

Інформація від КНП “Інфекційна лікарня м.Костянтинівка”

На пятницю 27 березня 2020 року:

Кількість пристасованих ліжкомісць: 90

Кількість осіб з підозрою на COVID-19 за останній тиждень поступило:

24 - чоловік, Краматорськ (приїхав з Нідерланлів),

25 - чоловік з донькою, 14 років, Бахмут (контактні), дві дитини з Костянтинівці (не підтвердилося - грип, виписали)

26 - чоловік з дитиною, Бахмут (контактні).

Зараз бокси лікарні заповнені - 8 людей (4 ще не отримали підтвердження), тому одна людина з Бахмуту була направлена до Мирнограду, де COVID-19 підтвердився.

З початку місяця на загал 21 людина була на підозрі - жодна не підтверджена. 

Загальний вік дорослих людей - приблизно 30 років, дітей - від 4 до 17.

Щодо загальної сітуації в місті, то те, що повинно було закрите - закрите. Окрім "разлівайок", які торгують лівими горілкою та цигарками.

На кожному кіоску (нагадаємо, що більшість з них, по рішенню Міськвиконкому повинно бути ліквидовано) - висить надпис:

 

Але люди підходять до відкритих дверей та беруть все, що заманеться.

З фейсбуку:

Зупинився біля кіоску з хлібом, що поряд з разлівайкою. Продавчиня сказала, що бачила, як до разлівайки підійшов мент та став запевняти, що треба закритися та не порушувати закон. Тьотка звідти набрала номер та передала слухалку менту. Той послухав та пішов далі.

Підійшов до знайомої продавчині Святогірської води. Вона розповіла, що в її підїзді нещодавно менти викупили дві квартири та виходять десь на 19.00 на лавки у під'їзду та пьют пиво, полощуть Україну. 

Зачинено один з самих популярних магазинів "ФЕРМЕР" на Ювілейному (Хитрому) ринку. Як, зясувалося, там немає підводу та зливу води. В серцях власники магазину зірвали, навіть, букви з фасаду.

Говорять, що їх образило те, що вони 10 років платили можновладцям хабарі, а тепер їх ніхто не захищає...

Від В.Волошко:

У зв'язку з введенням надзвичайної ситуації, позачерговим засіданням виконкому, що відбувся 21 березня, був призначений уповноважений керівник з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ці обов'язки покладені на заступника міського голови Віктора Василенко. Створено і однойменний штаб по ліквідації наслідків, куди увійшли практично всі керівники міських служб і відділів, близько 20 осіб.

Новопризначена структура на сьогодні випустила два розпорядження, якими регламентуються карантинні заходи в місті.

В принципі, вони дублюють попередні рішення міської комісії з НС щодо призупинення роботи всіх суб'єктів торгівлі непродовольчими товарами, побутового обслуговування, торгових рядів, павільйонів та кіосків, припинення планової стоматологічної допомоги тощо.

Але є і зміни та послаблення. Так розпорядженням № 3 керівника з ліквідації наслідків НС зняті обмеження на діяльність під час карантину:

- магазинам, які здійснюють торгівлю на території міста ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням та садивним матеріалом, за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту і дотриманням санітарних і протиепідемічних норм;

- суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльність по ремонту комп'ютерів, побутових виробів та предметів особистого вжитку за умови забезпечення співробітників засобами захисту та дотримання санітарних норм.