"Слуги" посетили ж/д вокзал и АТБ на Громова

Під час поїздки народних депутатів від “Слуги народу” на Донбас між очільником фракції Давидом Арахамією і ветеранами російсько-української війни у Костянтинівці трапилася словесна перепалка.

Про це в середу, 21 жовтня, інформує видання “Ракурс”.

На вокзалі міста Костянтинівка, куди “слуги” прибули з Києва, народних депутатів зустріли місцеві мешканці та військові.

Вони стали дорікати Арахамії через намір влади скоротити чисельність армії і звинуватили “слуг народу” в піарі напередодні виборів.

“Ти ж був волонетром, як тобі спало на думку скорочувати армію?”, – спитав ветеран АТО Сергій Кошуков.

На це Давид Арахамія відповів, що підтримав експерта, який виступив за скорочення співвідношення небойового складу ЗСУ до бойового. За його словами, нині в Україні 40% армії становлять додаткові (небойові) сили.

“Я з комітету нацбезпеки і оборони, ми розподіляємо бюджет. 90% – це просто зарплати і 10% йде на нове озброєння. Ти ж прекрасно розумієш, що без нового озброєння армія боєздатнішою не стане. І для цього треба частину збільшувати на озброєння”, – пояснив очільник фракції “Слуга народу”.

Згодом нардепи на спеціальних автомобілях поїхали з Костянтинівки в прифронтову зону.

Нардепи від “СН” розділилися на групи по 10-12 людей і вирушили в бригади на місця їхньої дислокації. За два дні на Донбасі парламентарі планують поспілкуватися як з військовослужбовцями, так і цивільними.