На Донеччині за втручання прокуратури ліквідовано центр мінімізації податкових платежів з річним обігом у 300 млн грн

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчим управлінням спільно з оперативними працівниками податкової міліції ГУ ДФС в Донецькій області у рамках проведення досудового розслідування за фактом внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, умисного ухилення від сплати податків (обов'язкових платежів) (ч. 2. ст. 205-1, ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років група осіб через низку підконтрольних транзитно-конвертаційних суб’єктів господарювання надавала послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, що зареєстровані на території Донецької області.  

Річний обіг центру мінімізації складав 300 млн грн. У ході обшуків в офісних приміщеннях та за місцями мешкання фігурантів у м. Костянтинівка виявлено та вилучено реєстраційні документи, печатки та первинні фінансово-господарські документи задіяних компаній, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші докази незаконної діяльності. Наразі встановлюється загальна сума коштів, недоотриманих державним бюджетом у вигляді податків.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури