День Небесної сотні вперше з тими, хто був поряд...

І все ж таки День пам'яти Небесної Сотні на наших теренах, тим, хто був на Майдані залишив після себе приємні відчуття.

Нарешті, вперше за 7 років, наші земляки, учасники місцевих та Києвського Майданів були запрошені та приймали беспосередню участь у всьому, що проходило, як по закладах культури та освіти, так в офіційних заходах місцевої та обласної влади.

Але, перш за все, треба подякувати нашим учасникам АТО/ООС. Вони самі організували в Костянтинявці мітінги - біля памятного знаку всім, хто загиб за Незалежність України у сквері афгінців, а також на площі біля нашого головного палацу.

Але спочатку майданівців було запрошено в школи, музеї та бібліотеки. І школи віднеслись до цього дня без офіціоза, з розуміння та серцем. Наприклад, дали можливість виступити перед школярами ініціаторам Донецького Майдану, які зараз переселенці і їх, на відміну від інших обласних центрів, ніхто в Донецьк не запросить і не подякує за те, що вони зробили заради нашої Батьківщини. А наши діти та вчителя - подякували!!!

Також приємно було бачити нашого міського голову, який і голову склонив перед символичною інсталяцією, присвяченої Небесної Сотні, і слово промовив і з автобусом допоміг на захід Обладміністрації.

Донецька ОДА також впереш запросила майданівців у Краматорськ до Палацу НКМЗ на виставу Маріупольского драматичного театру "МАЙДАН ІНФЕРНО".

Нас був цілий автобус. А також від Костянтинівки в Палаці була родина нашого загиблого героя Сергія Ісаєва, яку всі привітали, а голова обладміністрації підтримав родину та надав подарунки.

Було корисно і цікаве, бо вперше таке.

Ми все, в тому числі дискусію з мером щодо того є питанняя по признаню Небесної сотні святю чи ні, застенографували  та надамо Вам можливість ознайомитися у друкованій газеті вже в середу. 

Нижче на відео можна подивитися на один з костянтинівських Майданів 7 років тому.