Уродженець Костянтинівки займає високу футбольну посаду в Нідерландах

Колишній футболіст збірної України Євген Левченко, який народився у Костянтинівці, досяг значного успіху в кар’єрі як на футбольному полі, так і поза його межами.

Як футболіст Левченко доріс до рівня збірної України, виступаючи за клуби таких країн як Нідерланди, Росія та навіть далека Австралія. Втім, вже після завершення кар’єри гравця, Левченко залишився активною постаттю у медіа-просторі, і не лише встиг стати учасником популярного шоу «Холостяк», але і проявити себе в якості експерта та організатора.

Як повідомляє портал Betonmobile, де завжди можна знайти актуальні новини зі світу українського та світового спорту, Левченко вже не перший рік є провідним експертом на українських каналах «Футбол1/2», а також часто з’являється у ефірі нідерландських спортивних каналів, адже саме в цій країні Євген вирішив осісти разом зі своєю дружиною – відомою моделлю Вікторією Кобленко та їх сином Києм.

Більше того – в Нідерландах уродженець Костянтинівки займається не лише «експертною» діяльністю на телебаченні, але й займає відповідальну посаду в профспілці футболістів цієї країни, що говорить про високий авторитет, якого українець досяг за роки своєї кар’єри. Так звана організація VVCS займається відстоюванням прав професіональних гравців у Нідерландах, а також голландських легіонерів, що грають за межами країни. Також Левченко зі своїми колегами допомагають футболістам, які не мають професійних контрактів знайти нове місце роботи, а якщо треба – то і фінансову підтримку у скрутні часи.

Приклад Левченка унікальний для футбольної України, адже уродженці нашої держави дуже рідко взагалі можуть адаптуватися до умов у незнайомих їм середовищах, не кажучи вже про те, аби ідеально вивчити мову країни, в якій вони живуть та стати активними громадськими діячами в них.

При цьому Євген піклується і про важливі проекти і на своїй Батьківщині. Окрім регулярної участі в різноманітних благодійних акціях, Левченко також відзначився допомогою українським книговидавцям. Зокрема, ще у 2012-му році він профінансував книгу «Голеадор» письменника Віктора Хохлюка.