Зірковий уродженець Костянтинівки розкритикував головного тренера збірної України

Відомий футболіст, а нині – експерт на телебаченні, уродженець Костянтинівки не в захваті від рішення головного тренера збірної України Олександра Петракова не викликати на найближчі матчі гравця італійської «Аталанти» Руслана Малиновського.

Раніше у Петракова та Малиновського стався невеличкий конфлікт, коли у вересні тренер розповів про образу гравця через малу кількість ігрового часу, отриманого ним у поєдинках відбору на ЧС-2022. А вже наприкінці першого осіннього місяця стало відомо, що гравця, що представляє один із найсильніших чемпіонатів світу – Серію А, не викликано до стану національної збірної на матчі кваліфікації на «мундіаль», які відбудуться в жовтні.

З цього приводу у багатьох експертів виникла негативна реакція на рішення тренера, і відомий уродженець Костянтинівки Євген Левченко не став винятком. На сторінці у соцмережі Twitter колишній футболіст «Жовто-блакитних» назвав вчинок Петракова «егоїстичним». «Довго намагався зрозуміти логіку Петракова. І не можу зрозуміти чому не викликаний Малиновський. Грає в топ-чемпіонаті, в конфліктах помічений не був, професіонал. Тренер повинен пояснити, як гравцеві, так і громадськості, своє рішення», - написав Євген, отримавши чимало позитивних відгуків на свою думку.

Відзначимо, що думку Левченка щодо ситуації з Малиновським поділяють багато експертів та простих вболівальників, адже гравець, що став кращим асистентом минулого сезону в Серії А явно не завадив би команді Петракова у відбіркових матчах на ЧС-2022, особливо враховуючи непросту ситуації в групі збірної України, яка поки що не знає смаку перемоги у поточній кампанії. Експерти беттинг-ринку все ще вірять у шанси українців посісти другу сходинку в своїй кваліфікаційній п’ятірці, що дасть команді змогу поборотися за квитки до Катару у стикових матчах. І серед них відома компанія Pari Match, в лінії якої є свіжі котирування на фініш відбіркового циклу на чемпіонат світу. Встановлений додаток (мобільна версія) PM із зручним та зрозумілим меню без проблем дозволить переконатися в тому, що саме підопічні Петракова наразі є головним претендентом на другу позицію в групі з вірогідністю фінішу саме на цій сходинці у 57% шансів. Проте, як переконана велика кількість експертів та футбольних фанатів, Малиновський лише підвищив би цей показник для української команди, за рахунок своїх ігрових якостей, які дозволяють йому виблискувати у складі «Аталанти».

Варто нагадати, що у жовтні збірна України проведе поєдинки відбору на ЧС-2022 проти збірної Фінляндії на виїзді, а також проти Боснії та Герцеговини вдома. Саме в цих двох матчах і вирішиться з великою вірогідністю доля «Жовто-синіх» у кваліфікації на «мундіаль». А також стане зрозуміло, чи були праві численні експерти на чолі з уродженцем Костянтинівки Євгеном Левченком щодо хибності рішення головного тренера українців Олександра Петракова не користуватися допомогою однієї з головних зірок колективу.