4000 євро: у "Дії" з’явилась можливість отримати грант для бізнесу

Українські підприємці, які були змушені припинили чи скоротили роботу у зв'язку зі вторгненням РФ в Україну, зможуть подати заявку на допомогу розміром 4000 євро.

Про це повідомляється на Telegram-каналі порталу "Дія".

"Через повномасштабне вторгнення Росії багато бізнесів мусили закритися або ж частково згорнути діяльність. Тому Дія спільно з міжнародними та українськими партнерами запускають гранти розміром 4000€ для малого й мікробізнесу", — йдеться у повідомленні.

Подати заявку на грант можуть підприємства, зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року в Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській областях. При цьому вони повинні відповідати одному з двох критеріїв:

  • тимчасово перемістилися з цих областей;
  • постраждали внаслідок бойових дій та мають можливість це підтвердити.

Які умови для бізнесу

Як повідомляється, підприємство має бути зареєстроване відповідно до чинного законодавства не пізніше 31 грудня 2021 року. При цьому пріоритет надаватиметься компаніям, які виробляють життєво необхідні товари та послуги для цивільних і військових України.

Про повний перелік критеріїв можна дізнатись за посиланням.

"Допомогу гарантовано отримають 300 підприємств", — зазначається у повідомленні.

Проєкт фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини через програму технічної підтримки 2EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", яку в Україні реалізовує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Проєкт реалізується програмою "EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП" cпільно з Мінцифрою, Мінекономіки, порталом Дія, Офісом з розвитку підприємництва та експорту і Дія.Бізнес. Партнер-виконавець: Фонд Східна Європа.

Suspilne media