У КОСТЯНТИНІВЦІ БОЙОВИК ДОБРОВІЛЬНО ЗДАВСЯ ПРАВООХОРОНЦЯМ

В 2014 році учасник незаконних збройних формувань ніс службу на блокпості терористів. Скористатися наданим державою шансом звільнитися від покарання чоловік вирішив після того, як прочитав в ЗМІ про аналогічні історії колишніх найманців, що повернулися до нормального життя.

Поліцейські встановили, що в період окупації 45-річний чоловік піддався проросійській пропаганді і вступив в ряди бойовиків. Новобранець отримав розподіл на блокпост, де обстежував транспорт і громадян та незаконно обмежував їх проїзд.

Але служба виявилася не така, як обіцяли терористи. Тому вже через недовгий час чоловік покинув ряди бойовиків і майже 4 роки приховував своє минуле. Коли життя в постійному страху набридло, екс-бойовик вирішив повернутися до нормального життя, дізнавшись, що це можливо зробити, добровільно здавшись правоохоронцям.

На даний момент він повністю співпрацює зі слідчими Костянтинівського відділення поліції.

Нагадаємо, згідно ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Поліція Донеччини