На В.Бучок (полонена донецьких бойовиків) в Іванопіллі вчинили черговий напад. Доколє?

Щойно ми повернулися з хірургії п'ятої лікарні де більше години йшла операція по травмам, які отримала в результаті вибуху розтяжки на своєму подвір'ї відома полонена рашистів Валентина Бучок (ми про неї писали - Год в подвалах "ДНР").

Ми дочекалися кінця операції, щоб розказати - як вона закінчилася друзям та побратимам Валентини, які хвилюються зі всієї країни.

На світлинах - поранену В.Бучок перевозять з операційній до післяопераійній палати інтенсивній терапії.

Досвідчений (50 років стаж) хірург Віктор Іванович Волобуєв, який провів операцію, нам розповів:

"Я два роки був на війні в Африці, тому такі пораненя знаю гарно. Це більше 30 множинних осколкових касательних поранень, але, слава Богу не пронікаючих, рук, ніг, живота, груди. Стоматолог витягнув осколок з обличчя. Думаю, що через 7-11 суток ми її випишемо...".     

Валентина відійде від операції і ми з нею поспілкуємося.

Поки що родичи (поряд з нею дружина брата мужа) говорять, що все необхідне є.

Це сталося, приблизно, десь на 7 ранку. Село почуло гучний вибух. Над хатою Валентини піднявся стовб пилу. Коли він розсіявся сусіди прибігли до її дому та побачили, що вона вже приповзла на кровать. Визвали швидку, поліцію. З ними приїхало й МНС. 

Селяне говорять, що богато служб працювало.

Ми вже писали, що це не перший раз. Але де результати розслідування (якщо воно взагалі було)? 

Максим Потапчук, голова ГО Лібері Лібераті:

"Вибух гранати на подвір'ї Валентини Бучок! Донеччина, костянтинівський район! Заміновані були двері (хвіртка) на подвір'ї пані Валентини, вона дивом вижила та доповзла до телефону. Наша організація вважає цей інцидент системним актом терору проти патріотично налаштованої східноукраїнської громади. Що тепер скаже поліція, знову муляж гранати або спроба самогубства? Це чергова спроба знищити пані Валентину за її проукраїнську позицію. Ми про це повідомляли рік тому, але результат, як бачимо - нуль! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2407423372836683&id=100007071300749"

Голова Товариства ім.О.Тихого Євген Шаповалов:

"Це вже третя спроба убити Валентину. Вона пройшла всі жахи донецької Ізоляції, СІЗО, суди ДНР. У грудні 2017-го повернулася додому у результаті обміну полоненими.

Вона не переїхала подалі від Донбасу, залишилася жити у Костянтинівці. Вона не мовчала. На заходах розповідала про свої поневіряння, про те, хто саме окупував Донецьк, хто творить там беззаконня.

За ці сміливі дії її й переслідують російські спецслужби, свої зрадники, денеерівська нечість!

Саме головне у цій історії, що ні наша поліція, ні СБУ, ані інші служби нічого не зробили, аби захистити громадянку України від таких замахів. Нічого де вдіяли щодо розслідування попередніх замахів на Валентину. Нічого не робить й громада і місцева влада...

Волонтерів, патриотів, добровольців сьогодні відкрито преслідує за надуманими звинуваченнями сучасна влада. А ще до цього підключаються й російські спецслужби?"

Maryna Zelenyuk Служба безпеки України - Як ви плануєте захистити пані Валентину в ситуації системного терору з боку проросійські налаштованих сепаратистів в Донецькій області?

Повідомлення поліії:

У результаті вибуху невідомого предмета на приватному подвір’ї жінка отримала травми. Потерпілу госпіталізовано. На місці події працюють кінологи та вибухотехніки.

Сьогодні близько 08:00 до поліції надійшло повідомлення про те, що у селі Іванопілля Костянтинівського району на території домоволодіння місцевої мешканки стався вибух, внаслідок якого вона отримала тілесні ушкодження.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, кінологи та вибухотехніки. Керівництво на місці події здійснюють представники костянтинівської місцевої прокуратури.

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події.

Попередня правова кваліфікація події - ст. 15,ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Костянтинівське відділення поліції Донецької області

МИ БУДЕМО ПОСТІЙНО УЗНАВАТИ ПРО ЗДОРОВ'Я ВАЛЕНТИНИ ТА РЕЗУЛЬТАТИ РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ІНФОРМУВАТИ ЧИТАЧІВ. АЛЕ ВЖЕ ВВАЖАЄМО, ЩО ПРАВООХОРОНЦІ ПОВИННІ ВІДПОВІСТИ ЗА НІЯКЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ПОПЕРЕДНІХ ЗАМАХІВ.

ВОНИ ПОВИННІ ДОКАЗАТИ - ЧИ Є ВОНИ УКРАЇНСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ?

Інформація в ЗМІ:

https://novynarnia.com/2020/06/20/divom-vizhila-y-dopovzla-do-telefona-na-ekspolonenu-dnr-valentinu-buchok-skoyeno-tretiy-zamah/

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4243039-na-donechchyni-zhinka-postrazhdala-pid-chas-vybukhu

https://www.unn.com.ua/uk/news/1876147-kolishnya-polonena-dnr-pidirvalasya-na-roztyazhtsi-u-sebe-na-podviryi

https://ua.112.ua/golovni-novyni/na-donbasi-na-roztiazhtsi-pidirvalasia-eks-polonianka-dnr-buchok-valentyna-dzherelo-540139.html

https://hromadske.ua/posts/kolishnya-polonena-pidirvalasya-na-roztyazhci-na-donechchini

https://gazeta.ua/articles/donbas/_zamah-na-svidka-po-spravi-dnr-zyavilos-foto-z-miscya-podiyi/970939

https://suspilne.media/42208-na-doneccini-pid-cas-vibuhu-travmuvalasa-zinka/