Пропозиція по заходу на День Прапора

Це поки що ідея. Вітається поповнення!

Попередній маршрут автопробігу по Костянтинівці на День Прапора 23 серпня 2020 р., що ініціювали учасники АТО:

1. Збираємось на 12.00 у  Сквері афганців, Свято Стрітенський храм ПЦУ, молєбен, пам'ятник загиблим за Незалежність, підйом прапорів.

2. Прапор Сергія Ісаєва на пр.Ломоносова. Шанування.

3. Пам'ятник загиблим Кіборгам, покладання квітів, 90 ОМБ, у 1 лікарні.

4. Проїзд по Ломоносова та відвідування храму Св.Миколая УГКЦ на честь 30 річчя заснування у місті парафії УГКЦ. Зустріч з Я.Маланчуком, А.Попіком - вязнями гіркінських катівень.

5. Виїзд на Чумацький, бахмутський шлях(вул.Мирошниченко), по якому козаки їздили за сіллю до Бахмуту. У якому у 1917 році над Земською правою вперше над Донбасом було піднято державний прапор України!

6. Виїзд на вулицю правозахисника О.Тихого, що віддав життя за Україну. Залізничий вокзал, згадка про те, що тут на важливій станції Костянтинівка були війська УНР та Гайдамаки під державними прапорами. А в 1941 році під час окупації німцями першим рішенням бургомістра було призначення прапора Костянтинівки - жовто-синій. Герба - тризуба. Мова - українська.

7. Телевізійна вежа, місце єдиного бою з сепаратистами та геройського вчинку О.Стативи.

8. Краєзнавчий музей - ознайомлення з прапором, який, вірогідно, у 1991 було піднято над міськрадою, прапорами добровольчих батальйонів, що подарували музею.

9. Центральний ринок біля якого народився, виріс там почав свою діяльність письменник Розстріляного Відродження Василь Гайворонський. 

10. Міськрада. Місце, де у серпні 1991 року І.Резенко, Ю.Шурубов, Бондаренко підняли державний прапор. Розповідь Резенко та Шурубова.

ЗАХІД БУДЕ ПРОВОДИТИСЯ ЗА ПОГОДЖЕННЯМ З МІСЬКРАДОЮ, З ВИКОНАННЯМ ВИМОГ КАРАНТИНУ.